Valitse lomapäivän liikuntakohde ja sitten vain menoksi: Jyväskylässä on pitkä lista täysin maksutonta kesätekemistä – tästä saat parhaat vinkit

Liikuntapääkaupungissa ei pääse kesälomalla tylsistymään, sillä eri puolilta Jyväskylää löytyy paljon mukavaa tekemistä ihan kaiken ikäisille. Mikä parasta, kaikki tässä jutussa esiteltävät tärpit ovat täysin maksuttomia

Mainos | Liikuntapääkaupunki Jyväskylässä ei pääse lomallakaan tylsistymään, sillä eri puolilta kaupunkia löytyy paljon mukavaa tekemistä ihan kaiken ikäisille. Mikä parasta, kaikki tässä jutussa esitellyt lomapäivän tärpit ovat täysin maksuttomia.

– Monet kaupungin liikuntapaikoista ovat kuntalaisille jo ennestään tuttuja, mutta liikuntapääkaupunki Jyväskylästä löytyy varmasti paljon uusiakin paikkoja kesäpäivän viettoon, liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista vinkkaa.

Esimerkiksi Keljonkankaalle vastikään valmistuneen Yhtenäiskoulun uudella lähiliikuntapaikalla on tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Rantaraitti taas tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia liikkua kävellen, rullaluistellen tai vaikka pyöräillen. Matkan varrelta löytyy paljon tekemistä: ulkokuntosaleja, leikkipuistoja, uimarantoja, porrastreenimahdollisuus ja kuntokatsastuspiste.

Rantaraitti on myös osa Kehä Sinisen kokonaisuutta, joka muodostuu Jyväsjärven, Palokkajärven ja Tuomiojärven ympäri kulkevista reiteistä.

Lue alta liikuntakoordinaattori Niken muut vinkit ja vietä liikunnallinen kesäpäivä liikuntapääkaupunki Jyväskylässä!

Uimarannat

Jyväskylästä löytyy kaikkiaan huikeat 35 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut vastaa kaikista kaupungin alueella sijaitsevista yleisistä uimarannoista.

Esimerkiksi Köhniön uimarannalta löytyy noin 100 metriä uimarantaa. Aivan keskustan tuntumassa uimaan pääsee esimerkiksi Lutakossa ja samalla aikaa voi viettää Lutakonpuistossa.

Tutustu uimarantoihin tarkemmin täällä.

Ulkokuntosalit

Jyväskylän kaupungin useat ulkokuntasalit tarjoavat liikkujille mahdollisuuden monipuoliseen ja matalan kynnyksen lihaskuntoharjoitteluun. Pääosin liikuntapuistojen yhteyteen sijoitetuilla ulkokuntosaleilla on tyypillisesti 5–10 helppokäyttöistä lihaskuntolaitetta. Saleilla pystyy harjoittamaan kehoa kokonaisvaltaisesti niin ylä-, keski- kuin alavartalonkin osalta.

Ulkokuntosaleja on liikuntapuistojen lisäksi myös ympäri Rantaraittia, jonka Suomen Suurin ulkokuntosali alkaa olemaan viimeisiä paikkoja vaille valmiina.

Useiden ulkokuntosalien läheisyydessä on tekemistä myös lapsille. Esimerkiksi Mattilanniemestä löytyy kuntosalin lisäksi myös uimaranta, satamasta interaktiivinen leikkipaikka ja Suuruspäästä leikkipuisto ja kenttä esimerkiksi palloiluun.

Tutustu ulkokuntosaleihin tarkemmin täällä.

Lähiliikuntapaikat

Lähiliikuntapaikat ovat asuinalueilla ja niiden tuntumassa sijaitsevia, monenlaisille käyttäjäryhmille soveltuvia liikuntaympäristöjä, joihin ei jaeta vuoroja eikä niistä peritä käyttömaksuja. Lähde pallopeleille, parkouraamaan, juoksemaan radalle tai vaikka testaamaan lihaskuntoasi!

Jyväskylässä lähiliikuntapaikat sijaitsevat Pohjanlammella, Puistokoululla, Tuomiojärvellä, Tikkakoskella ja Keljonkankaalla, jonne on valmistunut yhtenäiskoulun alue jo ennestään olevan lähiliikuntapaikan lisäksi.

Tutustu lähiliikuntapaikkojen tarjoamiin mahdollisuuksiin täällä.

MOBO-radat

MOBO on nykyaikainen tapa kokeilla suunnistusta – tarvitset vain älypuhelimen ja siihen ladatun MOBO-sovelluksen. Suunta Jyväskylä ja Vaajakosken Terä ylläpitävät yhteensä yhtätoista MOBO-rataa Jyväskylän ulkoilualueilla.

Yksi MOBO-radoista on legendaarisella Harjulla. Lähtöpaikat ovat Mäki-Matin perhepuiston kahvilalla, Vesilinnan pääsisäänkäynnillä ja Kehä Vihreän opastaululla.

Lue lisää MOBO-suunnistuksesta sekä ohjeet täällä.

Frisbeegolf

Todella kovassa suosiossa olevaa frisbeegolfia voi harrastaa ympäri Jyväskylää useilla eri radoilla, joista osa on Jyväskylän kaupungin hallinnoimia ja niiden käyttö on aina maksutonta.

Esimerkiksi Seppälänkankaan rata soveltuu eri tasoisille frisbeegolfin harrastajille. Väylien pituudet ovat keskimäärin 60–80 metriä. Rataan sisältyy kapeita metsäväyliä, jotka vaativat heittäjältä tarkkuutta, sekä näkyvyydeltään avoimempia väyliä.

Tutustu kaikkiin Jyväskylän frisbeegolf-ratoihin täällä.

Listassa on mukana myös yksityisiä ratoja, joiden käyttö voi olla maksullista.

Ulkoilualueet

Taka-Keljossa sijaitsevan Kolmisoppinen-järven rannalta löytyy Ladun majan monipuolinen ulkoilualue. Kesäpäivästä pääsee siellä nauttimaan esimerkiksi liikkuen lenkkipoluilla, pelaamalla frisbeegolfia tai paistamalla makkaraa laavulla.

Nyrölän luontopolulla 3,6 kilometriä pitkä polku huipentuu Seikkailujen saarelle, jonne matkataan vetolossilla yli Iso-Mustan tummien vesien. Saaressa on kaksoislaavu, tulisija, hella, huussi ja laituri. Laavulla mahtuu yöpymään kymmenen henkilöä. Vetolossin kantavuus on noin 700 kiloa. Ennen saarta suon laidassa on myös louelaavu.

Korpilahdella taas voi nauttia retkeilystä hienoissa Oravinvuoren maisemissa ja katsastaa Struven pisteen, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa.

Tutustu kaikkiin Jyväskylän ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksiin täällä.

Lue täältä lisää kaikista muista liikuntapääkaupunki Jyväskylän kesäliikuntamahdollisuuksista!

Kesäkuussa jumpataan maksuttomasti eri puolilla kaupunkia

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää ohjattuja ulkoliikuntaryhmiä 30.6. asti eri puolilla kaupunkia. Tarjolla on senioreille suunnattuja sekä kaikille kuntalaisille avoimia kesäjumppia.

Ulkoliikuntaryhmät kokoontuvat ympäri kaupunkia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lue täältä lisää liikuntapalvelujen loma-aikojen toiminnasta.

LiikuntaVeturi tarjoaa kesän maksuttomat ryhmät 9–12-vuotiaille. Katso täältä lisätietoja.

LiikuntaLaturi järjestää kesän maksuttomat ryhmät 13–19-vuotiaille. Katso täältä lisätietoja.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

Lue lisää