Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Täydellinen esimerkki teknologia-startupin alkuvaiheen kehitystarinasta”

Kaksi vuotta Yritystehtaan Hautomossa kasvatti tutkimuspohjaisesta terveysteknologiayrityksestä BiopSensestä kansainvälisesti rahoituskelpoisen yrityksen, joka on pystynyt rakentamaan itselleen tarvittavat resurssit seuraavaa kasvuloikkaa varten.

Mainos | Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta alkunsa saanut BiopSense kasvatti Yritystehtaan kaksivuotisen Hautomon aikana henkilöstönsä kahdesta 15 henkilöön ja liikevaihtonsa nollasta viiteen miljoonaan euroon. Lisäksi yritys sai ensimmäisenä toimijana Suomessa Euroopan Innovaationeuvoston (EIC) Transitionin 2,5 miljoonan euron rahoituksen.

– Yritystehtaan valmentajien osaaminen, verkostot, Hautomon muut yritykset, tapahtumat ja epävirallisemmat aktiviteetit tarjoavat apua lähes kaikessa ja toiminnassa on mahtava henki. Hautomokonsepti on hyvä ja monipuolinen. Äkkiseltään on vaikea keksiä parannettavaa, BiopSensen toimitusjohtaja Veli-Mikko Puupponen kertoo.

Jyväskylän Yritystehtaan Hautomo on kaksivuotinen valmennusohjelma Jyväskylän alueen lupaavimmille skaalautuville startupeille, jonne voi hakeutua toimialasta riippumatta. Hautomovalmentajilla on yli 2600 valmennusreferenssiä ja tiimiläiset ovat olleet mukana yli 80 yrityskaupassa ja toimineet yhteensä 64 advisor- ja hallitusroolissa.

Tutkijasta raudanlujaksi yritysjohtajaksi

BiopSensen tavoitteena on edistää nestebiopsiaksi kutsutun menetelmän käyttöä kehittämällä muun muassa automaattista näytteenkäsittelylaitetta, joka mahdollistaa näytteiden keräämisen esimerkiksi suoraan terveyskeskuksissa. Nestebiopsian myötä voidaan esimerkiksi kudoksista ja lapsivedestä otetut näytteet mahdollisesti korvata helpommin otettavilla verinäytteillä.

Hautomon aikana yrityksen kehittämä diagnostiikkatuote on edennyt hyvin tuloksellisesti. Olosuhteiden muutoksen ansiosta yritys sai aikaiseksi tukevan kasvun ja pystyi rakentamaan itselleen tarvittavat resurssit seuraavaa kasvuloikkaa varten.

– Tässä on täydellinen esimerkki teknologia-startupin alkuvaiheen kehitystarinasta Yritystehtaan tuella, BiopSensen päävalmentajana toiminut Vesa Lehtinen kehuu.

Tutustu yritysvalmentajamme Vesan valmennusfilosofiaan:

BiopSensen kasvutarina Hautomon aikana on ollut huikea. Yritystehtaan yrittäjävetoinen tiimi on tarjonnut Puupposen mukaan hyödyllistä yritysmaailman hiljaista tietoa, kuten millaisia asioita liiketoimintaympäristössä kannattaa huomioida ja minkä tyyppiset yhteistyöt ovat hyödyllisiä.

Yritystehtaan valmentajien osaaminen, verkostot, Hautomon muut yritykset, tapahtumat ja epävirallisemmat aktiviteetit tarjoavat apua lähes kaikessa ja toiminnassa on mahtava henki.

Veli-Mikko Puupponen, toimitusjohtaja BiopSense

Tärkeintä antia Hautomossa ovat Puupposelle olleet kuukausittaiset tapaamiset oman päävalmentajan kanssa:

– Tapaamisissa on ollut mahdollisuus käsitellä kulloinkin ajankohtaisia asioita ja samalla hyötyä tästä pitkäjänteisestä lähestymistavasta.

Puupposen kasvu yliopistotutkijasta toimitusjohtajaksi on ollut päävalmentaja Lehtisen mukaan mallikelpoinen. Rauhallisen pinnan alla on raudanluja syvän pään multiosaaja.

– Veli-Mikko on oppinut johtamaan kassabisnestä tunnuslukujen kautta ja uskalsi resursoida riittävästi tuotantoon ja tuotekehitykseen. Resurssisuunnittelu sekä henkilöstön ja talouden johtaminen ovat kehittyneet huimasti Hautomon aikana, Lehtinen kehuu.

– BiopSensen tulevaisuus näyttää hyvältä ja tavoitteemme on tuoda nyt kehitettävä tuote markkinoille kolmen vuoden kuluessa. Lisäksi laboratorioinfran kehittämisen myötä aloittelemme tulevaisuudessa uutta palvelutoimintaa, Puupponen jatkaa.

Onko sinun startupisi seuraava menestystarina? www.yritystehdas.fi/hautomo