Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysten riskienhallintaa aamusta iltaan – Fennian Piritta Hämäläisen intohimona on turvallisuus

Iso osa Piritta Hämäläisen työpäivästä kuluu keskisuomalaisten yrittäjien parissa. Fennia on yhteistyökumppanina monissa yrittäjien tilaisuuksissa, joten Hämäläisellä riittää välillä vientiä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Se ei iloista ja sosiaalista toiminnan naista haittaa, vaan se on hänelle työn suola tai oikeastaan elämäntapa.

Mainos | Fennian asiakaspäällikkö Piritta Hämäläinen on tuttu näky keskisuomalaisissa yrityksissä, sillä hän tapaa yrittäjiä päivittäin. Lisäksi hän toimii Maakunnan järjestömestarina, johon kuuluu läheinen yhteistyö Keski-Suomen Yrittäjien kanssa.

– Olen mukana suunnittelemassa muun muassa paikallisyhdistysten koulutuksia ja muita tapahtumia. Yhteistyö toimii saumattomasti, eikä kumpikaan osapuoli ole koskaan heti sanonut ei, jos jotain tapahtumaa on ehdotettu, Hämäläinen kertoo.

Hyvä esimerkki on kevään aikana järjestettävä Yrittäjän vapaapäivä, joka tänä vuonna on Kuopion Tahkolla. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma on viiden maakunnan yrittäjäyhdistysten ja Fennian yhteisponnistus.

Koska moni yrittäjätapahtuma ajoittuu iltaan tai viikonloppuun, joutuu Hämäläinen usein venyttämään työpäivää tai -viikkoa. Tosin kyse ei ole ongelmasta, sillä yrittäjätilaisuudet ovat työn parasta antia.

– SY-yhteistyö on lempityötäni ja tapahtumat ovat sen työn suola, hän sanoo.

Toiminnan naisen ansiokas työ on huomioitu myös valtakunnallisesti, sillä hänet palkittiin alkuvuodesta Fennian Vuoden Järjestömestari 2022 -tittelillä

Ihmisten hyvinvointi ratkaisee

Ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara. Siksi yrittäjän ja yrityksen työntekijöiden hyvinvoinnin varmistaminen ovat Hämäläisen työn kärkiteemoja.

– Hyvinvoinnista huolehtiminen on menestyvän yritystoiminnan perusta. Koronavuodet muuttivat ihmisten ajatusmaailmaa siten, että kukaan ei enää pidä itseään koskemattomana. Nykyään ymmärretään paremmin, että ikäviä asioita voi tapahtua kenelle tahansa, Hämäläinen huomauttaa.

Ongelmien varalta voi ja kannattaa suojautua. Fennian vastaus yritysten tarpeisiin on Hyvinvointiturva. Siihen on niputettu melkein kaikki lakisääteiset ja vapaaehtoiset työterveys- ja vakuutuspalvelut.

– Yrittäjät arvostavat palvelun helppoutta. Yhden puhelinnumeron takaa tavoittaa Fennia Hoitajan, jolta saa kaikki tarvittavat neuvot ja ohjeet apua tarvitsevalle. Fennia Hoitaja tekee vahinkoilmoituksen sekä varaa ajan tarvittaessa lääkäriin. Yrittäjillä ei ole aikaa roikkua palvelulinjoilla, Hämäläinen tietää.

Valtakunnallisessa EPSI Rating -tutkimuksessa Fennia on saanut vakuutusyhtiöistä neljä vuotta peräkkäin parhaat tyytyväisyysarviot nimenomaan yrittäjiltä.

Tietoturvariskeiltäkin voi suojautua

Toinen pientenkin yritysten arkeen vaikuttanut asia on Ukrainassa käytävä sota. Venäjän toimet ovat kasvattaneet tieturvariskejä eli verkon kautta tapahtuvaa vaikuttamista. Koska myös muu kyberrikollisuus on kasvussa, esimerkkinä Vastaamo-case, on yritysten oltava entistä valppaampia.

– Tieturvariskeiltäkin voi vakuutuksilla suojautua. Jos verkkoyhteydet menevät poikki, niin yleensä mikään ei yrityksessä silloin toimi. Jos tilanne pitenee, voivat kulut kasvaa todella isoiksi. Olemme onneksi edenneet pitkälle pelkästä palovakuutuksesta monien riskien hallintaan ja ennaltaehkäisyyn, Hämäläinen sanoo.

Intohimona turvallisuus

Piritta Hämäläinen tuli Fennian palvelukseen reilut viisi vuotta sitten. Koko hänen aikaisempi työuransakin on liittynyt tavalla tai toisella turvallisuuteen. Intohimo turvallisuuden parantamiseen näkyy myös vapaa-ajalla, sillä Hämäläinen on jo yli kymmenen vuotta tehnyt kouluttajan työtä Liikenneturvassa.

– Se on turvallisuustyötä puhtaimmillaan. Kouluttajana kierrän puhumassa liikenneturvasta eri paikoissa ja tilaisuuksissa, esimerkiksi messuilla.

Isoin haaste liikenteessä on Hämäläisen mielestä toisten huomioiminen. Helposti syyllistetään ja etsitään sanomista toisten ajotavasta tai käyttäytymisestä. Mutta eniten vaikutusmahdollisuuksia meillä on omaan käyttäytymiseen. Seuraavan kerran voisi siis miettiä, että miten minä käyttäydyn liikenteessä ja miten huomioin muut liikkujat.

– Erikoisosaamistani ovat lasten turvaistuimet ja niiden oikea käyttö. Olen perehtynyt aiheeseen jo kaksitoista vuotta eli esikoiseni syntymästä lähtien, hän sanoo.