Äänekoskellakin hullaannuttiin Mielensäpahoittajasta

Mielensäpahoittaja-elokuva nosti äänekoskelaisen elokuvateatteri KinoMikon viime vuoden katsojamäärän tuntuvasti edellisvuotta korkeammalle. Äänekoskella kävi elokuvissa viime vuonna 8 479 katsojaa, joka on lähes tuhat kävijää enemmän kuin vuonna 2013.

KinoMikkoa pyörittävän Funkinos Oy:n yrittäjä Marko Nykänen pitää tulosta loistavana, sillä valtakunnallisesti elokuvia käytiin katsomassa viime vuonna hieman edellisvuotta vähemmän.

Erityisesti ääneseutulaiset syttyvät kotimaisista elokuvista, tällä kertaa Mielensäpahoittajasta, jonka näki Äänekoskella yli 1 400 katsojaa. Myös valtakunnallisesti kotimaiset elokuvat vetivät hyvin.

- Pelkästään Mielensäpahoittajan ansiosta KinoMikko teki positiivisen tuloksen. Muuten olisi Äänekoskellakin jääty enintään edellisvuoden lukemiin, Nykänen arvioi.

Funkinos pyörittää elokuvateatteria myös Viitasaarella. KinoSaaren katsojamäärä jäi Nykäsen mukaan heikoksi, 5 254 kävijään.

- Jos vertaa vuoteen 2013, jolloin toimintamme Viitasaarella alkoi, menivät katsojamäärät siellä nyt enemmän valtakunnallisen kehityksen mukaan, hän pohtii.

Suolahden kokeilu saanee jatkoa

Marko Nykänen kokeili joulunpyhinä elokuvien näyttämistä myös Suolahdessa Suolahtisalissa. Kokemus oli positiivinen.

- Tavoitteet ylittyivät. Suolahdessa pidettiin kahdeksan näytöstä ja kävijöitä oli yhteensä 250. Ihmiset olivat kokeilusta kovin kiinnostuneita ja se onnistui sen verran hyvin, että jatkoa on suunnitelmissa loma-ajoille, Nykänen lupailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.