Jyväskylässä uidaan yhä hurjan näköisessä vedessä

Jyväskylän vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston altaiden vesi oli torstaina edelleen väriltään kesäisen vihreää. Siitä huolimatta remontin kokeneessa ja päivää aiemmin uudelleen yleisölle avatussa hallissa riitti kävijöitä.

AaltoAlvarin laitosmies Heikki Luukkonen kertoi veden uuden värin johtuvan siitä, ettei veden esikäsittelyssä yleensä käytetty otsonointilaite ollut vielä kunnossa ja käytössä. Luukkonen oli kuitenkin vakuuttunut, että otsonointilaite saadaan huolletuksi alkuviikosta, ja kylpylän veden väri kalpenee ja kirkastuu noin viikon kuluttua.

Vihreästä väristä huolimatta kylpylän vesi on täysin polskuttelukelpoista, vakuutti Jyväskylän kaupungin terveystarkastaja Tuula Svan torstaina.

Vihreä ongelma koskee vain kylpylän puolta: esimerkiksi 50 metrin altaan vesi on kimallellut kristallin kirkkaana altaiden avaamisesta lähtien.

AaltoAlvari avasi keskiviikkona ovensa remontin jälkeen. Innokkaita uimareita odottikin heti kättelyssä kylpyläosastolla tämä iloisen vihreä yllätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uimarit yllättyivät AaltoAlvarissa: Altaassa vihreää vettä