Elävä joulukalenteri kiertää Jyväskylän kirjastoissa

Elävä joulukalenteri toteutetaan Jyväskylän kaupunginkirjastossa tänä vuonna yhdeksännen kerran. Luukkuja avataan tarinoiden ja laulellen. Luvassa on esimerkiksi tonttuleikkejä ja lämmintä yhdessäoloa. Jokaisen luukun takaa paljastuu erilainen yllätys. Esityksiin on vapaa pääsy ja ne sopivat kaikenikäisille.

Ensimmäinen luukku avautuu 1. joulukuuta Tikkakosken lähikirjastossa (Kirkkokatu 11), jonka jälkeen joulukalenteri kiertää pääkirjastossa sekä alue- ja lähikirjastoissa. Joulukalenterin esitykset ovat tänä vuonna kaikissa kirjastoissa aamuisin. Pääkirjastossa on 13. joulukuuta kello 9.45 perinteinen Lucia-esitys, muiden luukkujen sisältö pidetään salaisuutena.

Joulukalenterin ohjelmaa ovat tekemässä laulaja-pianisti, Laulava Pupujussi Leena Pyylampi, muusikko Katja Koskinen, Tätitrio Teija Häyrynen, Leena Pantsu ja Sonja Vectomov, tarinankertojat Sari Kanala ja Minna Tuomanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijoita, Kypärämäen viidennen luokan musiikkiluokkien Tiernapojat ja Lyseon lukion kuoro.