Ensimmäinen rallikatu suljettiin

Torstaina 29.7. alkava Jyväskylän MM-ralli vaikuttaa Lutakon alueen liikenteeseen jo tästä päivästä alkaen. Satamakadulta ralliviikon päänäyttämölle Paviljongille johtava Messukatu suljettiin liikenteeltä varhain aamulla.

Satamaan johtavat liittymät suljetaan ensi maanantaina ja Lutakon halki kulkeva Schaumanin puistotie keskiviikkona.

MM-ralli päättyy tänä vuonna lauantaina aiemman sunnuntain sijaan, joten myös poikkeavat liikennejärjestelyt saadaan purettua päivää aikaisemmin. Liikenne palaa Lutakossa normaaliksi ensi viikon sunnuntain (1. elokuuta) aikana.

Sulkualueen asukkaat saavat ajaa tonteilleen myös rallin aikaan. Se onnistuu tuttuun tapaan Heikinkadun kautta tai ajamalla Kuokkalan suunnasta Satamakadulta oikealle Schaumanin puistotielle. Kuokkalan asukkaiden toivotaan käyttävän Ristonmaan kautta kulkevaa reittiä Satamakadun ruuhkien aikana.

Jalan tai pyörällä Lutakossa voi liikkua rallin aikaankin lähes normaalisti. Messukatu on suljettu myös kevyeltä liikenteeltä, samoin Satamakadun ja Schaumanin puistotien Paviljongin puolet. Messusilta on käytössä, ja matkakeskuksen puolelta tuleva kevyt liikenne ohjataan rallin huoltoalueen ohi.

Linja-autoliikenne toimii Lutakossa normaaliaikataulujen ja -reittien mukaan. Taksit voivat käyttää Schaumanin puistotietä tonteille ajaessaan. Yleisölle tarkoitettuja pysäköintipaikkoja ei ole rallin aikana Lutakon ja sataman alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.