Eroraha-kiistalle päätös

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti maanantai-iltana äänestysten jälkeen, että kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle maksettuja erorahoja ei peritä takaisin ja että asia on loppuun käsitelty.

Valtuutettu Jorma Uski (ps.) esitti Minna Mäkisen (ps.) kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Äänestyksen (67- 4 - tyhjää 3 - pois 1) jälkeen käsittelyä jatkettiin. Valtuutettu Riitta Tynjä (komm.) esitti muun muassa, että kaupunginhallituksen tulee ryhtyä erorahojen takaisinperintään. Esitys raukesi, koska sitä ei kannatettu.

Valtuutettu Kauko Tuupainen (ps.) esitti Jorma Uskin (ps.) kannattamana, että valtuusto toteaa, että vastuu erorahakorvauksesta on niillä 39 kaupunginvaltuutetulla ja varavaltuutetulla, jotka valtuuston kokouksessa 6.6.2005 myönsivät vastuuvapauden kaupunginhallitukselle. Äänestyksen (63 - 4 - tyhjää 8) jälkeen kaupunginhallituksen esitys tuli valtuuston päätökseksi.

Riitta Tynjä (komm) jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Jyväskylän kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2004, että kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle maksetaan hänen irtisanoutumisestaan 200 000 euron korvaus. Päätös päätettiin panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta. Korkein hallinto-oikeus on 16.6.2006 pysyttänyt voimassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen, jolla kaupunginhallituksen päätös erokorvauksen maksamisesta kumottiin. Kaupunginvaltuusto päätti 15.1.2007, että asiantuntijalausunnoissa esitetyillä perusteilla kaupunki ei ryhdy perimään takaisin Pekka Kettuselle maksettua erokorvausta.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus valituksenalaisella päätöksellään kumosi kaupunginvaltuuston päätöksen. Kaupunginhallitus valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen vaatien, että hallinto-oikeuden päätös kumotaan. Korkein hallinto-oikeus on 27.8.2009 antamallaan päätöksellä hylännyt kaupunginhallituksen valituksen ja pysyttänyt hallinto-oikeuden päätöksen voimassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Katso video: ”Pieni hörröpörrö, ihana nappisilmä” – Naamoilla kisattiin koiralle lässyttämisen Suomen mestaruudesta

Helteet saapuvat Keski-Suomeen sunnuntaina ja jatkuvat todennäköisesti ainakin alkuviikon ajan

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Hovioikeus kumosi äidin tuomion 11-vuotiaan tyttärensä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisestä – Äänekoskella otetut taidekuvat eivät olleet sittenkään seksuaalisia

Katso kuvasarja: Humppateltta ja koiralle lässyttämisen SM-kisat – 20-vuotias Rockfestari Naamat alkoi auringonpaisteessa

Maastopalo Jyväskylässä Murtolahdentiellä – havainto tehtiin järven yli Nenäinniemestä

Teatteriarvio: Kunnianhimoinen kuvaus Baddingin pirstaleisesta elämästä

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti

Äänekosken galleria Villa Liinassa on kaksi tarinaa vahvasti tuntevista naisista – taiteilija Auli Kontkasen tie naiseuteen ja galleristi Ansaliina Krogeruksen unelman toteutuminen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.