Erotiikkatuotteiden mainontaa halutaan rajoittaa

Jyväskylän Kokoomusnaiset ry haluaa rajoittaa rajusti erotiikkatuotteiden ja -palveluiden mainontaa. Kokoomusnaiset ehdottaakin, että erotiikkatuotteita tulisi rajoittaa lasten ja nuorten valveillaoloaikana eli kello 6-23 välisenä aikana.

- Piirretyt toukkahahmot ja lapsen näkökulmasta katsoen epätavallisten esineiden esittäminen tv:ssä parhaaseen katseluaikaan, esimerkiksi alkuillasta, ei ole suotuisaa lasten ja nuorten kehitykselle, kannanotossa todetaan.

Kokoomusnaisten mukaan erotiikkatuotteita myyvän nettisivuston toistaminen mainoksissa houkuttelee alaikäisiä kyseisille nettisivuistoille.

- Suoraan etusivuilla esitetään pornografisia mainoskuvia muun muassa tuotteiden käytöstä. Esteetön pääsy sivustolle on omiaan vaarantamaan lasten ja nuorten kehityksen, naiset ilmaisevat huolensa.

Kannanottoaan Kokoomusnaiset perustelevat sillä, että hallitus on parasta aikaa ryhtynyt toimiin alkoholilain muuttamiseksi. Jyväskyläläisyhdistyksen mukaan onkin perusteltua, että erotiikkamainontaa rajoitetaan myös, sillä alkoholi ja erotiikka voivat molemmat vaarantaa lasten ja nuorten kehitystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.