Happee ja JJK puhuvat liikenneturvallisuudesta

JJK ja Happee aloittavat Jyväskylän seudun lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia kiertävän liikennevalistuskampanjan.

Kampanja starttaa perjantaina 16. lokakuuta Jyväskylän kävelykadulta teemalla "Kaikki pelissä liikenteessä". Kampanjapisteessä voi tavata joukkueiden ja Liikenneturvan edustajia sekä kokeilla kolarisimulaattoria ja törmäysautoa.

20. lokakuuta turvallisuusasiat jalkautuvat kouluille. Päävalistajina kiertueella toimivat JJK:n Patrick Poutiainen ja Happeen Panu Kotilainen. Tapahtumiin osallistuu myös muita pelaajia sekä Liikenneturvan edustajia.

- JJK haluaa tempauksen avulla olla mukana ennalta ehkäisemässä liikenneturmia. Meidän pitää urheiluseurana osallistua tämänkaltaiseen työhön, sillä se on urheiluseuran yksi tärkeä rooli huomisen kasvatusmaailmassa, JJK-pomo Joni Vesalainen sanoo.

Happeen päävalmentaja ja Kuokkalan koulun rehtori Seppo Pulkkinen toivoo, että kampanjalla voitaisiin pysäyttää nuori itse ajattelemaan.

- Salibandyssa ja nuoren elämässä on paljon samoja piirteitä. Turha kaahailu ei johda mihinkään, ei pelissä eikä liikenteessä, Pulkkinen sanoo.

Lapsille ja opiskelijoille jaetaan pääsylippuja lauantaina 17. lokakuuta pelattaviin otteluihin JJK-TamU ja Happee-Oilers.

Pelien aikana haastatekkaan Liikenneturvan edustajia, sekä JJK:n ja Happeen pelaajia. Yleisöllä on myös mahdollisuus kokeilla kolarisimulaattoria, joka sijoitetaan JJK:n pelissä tulostaulun puoleiseen päätyyn.

Perjantain ja lauantain (16.-17.10.) kampanjakuluista vastaavat Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä JAO ja Jyväskylän kaupunki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.