Huima Patikka uudelle maisemareitille

26. kertaa järjestettävä Huima Patikka uudistuu. 9. toukokuuta pidettävä ulkoilutapahtuma starttaa tällä kertaa matkaan ABC Hirvaskankaan parkkialueelta. Äänekosken Huiman järjestämässä tapahtumassa on tänä vuonna myös kolme erilaista reittivaihtoehtoa.

Pisimmällä reitillä on mittaa 23 kilometriä ja se suuntaa Hirvaskankaalta Äänekosken suuntaan kiertäen Niiniveden ja palaten järven toista puolta takaisin.

Perheille ja vähemmän kuntoilleille soveltuvaksi vaihtoehdoksi on valittu 8,6 kilometrin mittainen Piiparinkallion lenkki Koiviston maisemissa. Kyseisen reitin varrella on mahdollisuus pysähtyä avotulen äärelle eväitä nauttimaan.

Perheen pienimmät huomioidaan Huima Patikassa tänä vuonna puolestaan 800 metrin mittaisella ja ilmaisella Naperopatikalla.

- Reitit ovat varsinaisia maisemareittejä ja järvinäköalaa riittää. Suurin uudistus on uusien reittimaisemien lisäksi se, että tarjolla on nyt eripituisia matkoja ja myös lapsille on oma patikka. Myös hinnoittelua on uudistettu, Huiman hallituksen puheenjohtaja Matti Hämäläinen kertoo.

Patikoimaan voi lähteä niin kävellen, juosten kuin vaikka polkupyörällä. Kahdella pisimmällä reitillä on tuttuun tapaan huoltopisteitä. Lähdön lisäksi myös reittien päätepiste sijaitsee tällä kertaa samassa paikassa, ABC Hirvaskankaan parkkialueella.

Lisätietoja ja reittikartat tapahtumasta löytyvät Huiman nettisivuilta.