Huovinen lähtee, Pekkarinen ehdokkaaksi

Keskustalähteiden mukaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) pyrkii syksyllä takaisin Jyväskylän kaupunginvaltuustoon, josta hän jäi vapaaehtoisesti pois edellisvaaleissa 2004.

- Pitkälle olen päätökseni tehnyt, ja tämän viikonlopun aikana asia ratkeaa lopullisesti. Keskustavaikuttajien arvailuihin totean vain, että heillä on ollut oma ymmärtämyksensä, Pekkarinen totesi perjantaina Keskisuomalaiselle.

Hän istui kaupunginvaltuustossa 1977-2004. Viimeksi Pekkarinen oli äänikuningas.

Ex-ministeri Susanna Huovinen (sd.) sen sijaan jättää kaupunginvaltuuston.

- Minulla on kaksi pientä lasta ja vaativa kansanedustajan tehtävä. Jo kuluneella kaudella olen joutunut olemaan liian paljon poissa valtuustosta työ- ja perhesyidenkin vuoksi, vuodesta 1993 kaupunginvaltuustossa istunut Huovinen kertoi .

Ratkaisuun vaikutti myös Huovisen puolison, apulaiskaupunginjohtaja Timo Koiviston keskeinen virka-asema. Keski-Suomen kansanedustajista seitsemän asettuu varmasti ehdokkaaksi ensi syksyn kuntavaaleissa.

Jyväskylässä vaalilistoille on tungosta jo nyt ja puolueet valmistautuvat karsintaan. Monet kolmen kunnan nykyisistä valtuutetuista vielä empivät ratkaisuaan. Soittokierros nykyvaltuutetuille kertoi, että puolueet sukkuloivat nyt rajojen yli, ja kyselyjä voi tulla yhdelle valtuutetulle useistakin puolueista.

Uuden Jyväskylän valtuustoon valitaan 75 valtuutettua, kun heitä nyt kolmessa kunnassa on 137.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.