IL: Pertti Harvia on Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja

100 suurimman metsänomistajan listalta löytyy myös muita keskisuomalaisia.

Harvian entinen toimitusjohtaja Pertti Harvia on Suomen kolmanneksi suurin yksityinen metsänomistaja. Sijoitus selviää Iltalehden tekemästä listauksesta.

Kiukaistaan tunnettu muuramelainen omistaa metsää yhteensä 6720 hehtaaria. Irma Harvia on listan sijalla seitsemän. Hänen omistuksessaan on metsää on 3360 hehtaaria.

Suomen sadan suurimman metsänomistajan joukkoon mahtuu Harvioiden lisäksi myös muita keskisuomalaisia. Tiina Morri Virroilta on 1890 hehtaarin omistuksellaan listan sijalla 26.

Muita paikkoja pitävät Timo Härkönen Ähtäristä (sijalla 47, 1370 ha), Jukka Jääskeläinen Joutsasta (sijalla 71, 1190 ha), Ilkka Pekkanen Ähtäristä (sijalla 74, 1180 ha), Eeva-Maija Rutanen Viitasaarelta (sijalla 75, 1180 ha), Lauri Teivainen Jyväskylästä (sijalla 82, 1140 ha) sekä Asko Vainionpää Virroilta (sijalla 100, 1070 ha).

Suomen suurin metsänomistaja on Lontoossa kirjoilla oleva Anna Huilaja. Hänen 8160 hehtaariaan sijaitsevat Iltalehden mukaan Lapissa.

Toisena listalla on joensuulainen liikemies Yrjö Laakkonen. Pohjois-Karjalan metsäkuninkaalla on metsäomistusta 7330 hehtaaria.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

Isälle tuomio lastensa pahoinpitelyistä Hankasalmella – tukisti, antoi luunappeja ja pisti saippuaa suuhun

Kun toimittaja Sebastian Vettelin kesämökillä Rutalahdessa vieraili... "Jos haluat olla mulle mieliksi, niin et edes kerro, että löysit minut"

Sade peruutti yliopiston näyttävän promootiokulkueen Jyväskylän keskustassa

Myöhästymiset riesana, aikatauluja rukattiin – katso kaikki Jyväskylän bussien syksyn reittimuutokset tästä

60 lammasta tuhoaa pian jättipalsamia Kortepohjassa

Tommi Lindholmilla on monen ihmisen unelma-ammatti – jyväskyläläistiimi on maistellut ja valmistanut jäätelöä koivunlehdistä, savumuikusta ja jopa valkoviinistä

Vaajakoskella syntynyt ja Vaajakoskella taas asuva Pauliina Siekkinen oli välillä sitä mieltä, ettei ikinä palaa Vaajakoskelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.