IS: Eniten potilasvahinkoja Lapissa – näin sijoittui Keski-Suomi

Keski-Suomessa sattuu hieman enemmän potilasvahinkoja kuin yli puolessa maan sairaanhoitopiireistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti vertaili viime vuoden potilasvahinkokorvauksia ja vuonna 2011 tehtyihin leikkaustoimenpiteisiin eri sairaanhoitopiireissä.

Vertailun perusteella suhteessa leikkaustoimenpiteiden määrään eniten korvattavia potilasvahinkoja sattuu Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa korvattavia potilasvahinkoja oli lehden mukaan 58 ja tehtyjä leikkaustoimenpiteitä 9 156.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (KSSHP) oli vertailun 9:s yhteensä 20 sairaanhoitopiirin listalla. Viime vuonna KSSHP:n alueella korvattiin 79 potilasvahinkoa, kun tehtyjä leikkaustoimenpiteitä oli hieman yli 17 000.

Hieman alle puolet potilasvakuutuksen maksamista korvauksista liittyi leikkaustoimenpiteisiin, lehti kirjoittaa.

Lehden haastattelema Potilasvakuutuskeskuksen korvauspäällikkö Reima Palonen huomauttaa, että potilasvahinkojen määrään vaikuttavat myös tekijät, jotka eivät liity hoidon laatuun.

–Esimerkiksi väestön ikäjakauma ja sairastavuus. Työssäkäyvä väestö käyttää enemmän työterveyshuoltoa ja mahdollisesti yksityissairaanhoidossakin enemmän yksityisiä palveluita, Palonen sanoi lehden haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.