Ilmanlaatu muuttui erittäin huonoksi Jyväskylässä

Ilmanlaatu heikkeni lauantaina Jyväskylässä erittäin huonoksi. Ilmatieteen laitoksen ilmalaatua seuraavan Ilmanlaatuportaalin mukaan Jyväskylässä ilma alkoi heiketä jyrkästi iltapäivällä kello 15 jälkeen. Kello 20 tienoilla ilmanlaatuindeksi osoitti Jyväskylälle arvoa "erittäin huono", mikä on viisiportaisen asteikon ylin arvo.

Jyväskylän ilma oli mittarin mukaan illalla Suomen huonointa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan "erittäin huono" -indeksi tarkoittaa, että herkillä väestöryhmillä saattaa ilmetä jo terveysvaikutuksia. Pitkällä aikavälillä ilmenee selviä kasvillisuus- ja materiaalivaikutuksia.

Jos saastetilanne pitkittyy, kunnan viranomaiset voivat ryhtyä toimenpiteisiin pitoisuuksien alentamiseksi ja voivat antaa suosituksia ja toimintaohjeita kuntalaisille. Ainakaan lauantaina tälläisiä ohjeita ei vielä annettu.

Jyväskylässä ilmanlaatua mitataan Palokassa ja Lyseon nurkalla.

Ilmanlaatuindeksin laskennassa otetaan lukun rikkidioksidin (SO2), typpidioksidin (NO2), hengitettävien hiukkasten (PM10) , pienhiukkasten (PM2.5), otsonin (O3), hiilimonoksidin (CO) ja haisevien rikkiyhdisteiden (TRS) pitoisuudet. Millään asemalla ei mitata näitä kaikkia, joten käytännössä indeksi lasketaan aina vain osasta näitä yhdisteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskylästä maailmalle ponnistaneella Kaj Björkillä on ollut koti 12 maassa – "Aina on ikävä sinne, missä ei ole"

THL: Jyväskylässä on todettu yksi uusi koronatartunta, tartunnan saaneen lähipiiri on tavoitettu – koko maassa uusia tartuntoja ilmoitettiin edellispäivää vähemmän

Jyväskylän keskustassa sijainnut käsityökauppa kaatui konkurssiin – ovet on jo laitettu kiinni

Jämsäläinen yhdistetyn urheilija Julia Äikiä, 14, on lahjakas hyppääjä, joka rakastaa hypätä mäkeä, mutta ei välitä katsoa sitä televisiosta – "Luonne on mäkihyppyyn soveltuva"

Näin paljon marjat maksoivat Jyväskylän torilla – hikoilevat mustikat irtoavat halvemmalla

Jyväskylässä nyhdetään mustikoista enemmän kuin Kuopiossa ja Joensuussa – hintahaitari ihmetyttää

Rock in the City -festivaali saapuu ensi viikolla Jyväskylään – "Luotamme siihen, että festivaalikansalla on järki päässä"

Senioritalo Ilonan asukkaat pääsivät käymään kotonaan ensimmäistä kertaa sitten palon – vesivahingot ovat tärvelleet monen omaisuutta

Kalevi Valo, 74, näki mökkiterassiltaan, kun myrskyävä Puula kaatoi veneen ja kaksi miestä putosi aaltoihin – pelastusoperaatiossa oli onneakin matkassa

Järkälemäinen monumentti katosi Vaajakosken keskustasta, ja taiteilija Juhani Saksakin oli kuin puulla päähän lyöty – selvitimme, mitä tunnetulle graniittiveistokselle oikein tapahtui

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.