Ilokiven Höstfest tekee yhteistyötä Kansallisteatterin kanssa

Poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali Höstfest tuo tulevana viikonloppuna Ilokiveen esiintymään Suomen mielenkiintoisimpia underground-artisteja ja harvinaisia ulkomaisia vieraita. Esiintyjiin kuuluu muun muassa yhdysvaltalainen kitarataiteilija Ryan Francesconi, joka esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa. Yhden miehen kamariorkesteriksi luonnehdittu muusikko soittaa useita soittimia muun muassa johtamassaan Joanna Newsomin yhtyeessä.

Ilokiven keikan lisäksi Hösfest järjesti Francesconin esiintymään myös Kansallisteatteriin, jonka Lavaklubilla kitaristi esiintyy tänään torstaina.

- Francesconin keikkojen järjestäminen on vaatinut yhteensä 300 viestiä ja yhteydenottoa, Höstfestiä järjestävä Kyösti Ylikulju kertoo.

Viestejä on pitänyt lähettää muun muassa yhdysvaltalaisen muusikon monimutkaisen matka-aikataulun vuoksi. Suomeen hän saapuu suoraan kotikaupungistaan Portlandista ja perjantaisen Höstfest-keikan jälkeen hän esiintyy seuraavana päivänä Berliinissä.

Ylikulju sanoo, että Francesconi on ollut tarkka, minkälaisessa paikassa hän soittaa. Järjestäjät ovat saaneet vakuutettua, että Francesconia on vastassa taitavaa porukkaa ja ammattimaiset ääniteknikot. Vihreää valoa Francesconi näytti Höstfestille myös sen vuoksi, että hän innostui festarin muusta ohjelmistosta.

- Artistit tulevat mielellään esiintymään Höstfesteille, koska samalla he pääsevät näkemään, minkälaisesta festivaalista on kyse, Ylikulju tietää.

iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CT2PP4hyh84" frameborder="0" allowfullscreen/iframe

Tutustu Höstfestin tarjontaan

http://www.hear.fi/hostfest

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.