Murtovarkaita autopurkaamossa – Matkaan lähti yli kymppitonnin saalis

Auto-osix Oy:n tiloihin murtauduttiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Purkaamosta vietiin yli 10 000 euron edestä arvometallia ja uusia metallinkäsittelylaitteita. Yrittäjille ensimmäinen havainto kutsumattomista vieraista selvisi riistakamerasta, josta kuva päivittyi automaattisesti kännykkään. Tämän jälkeen purkaamon videokameran kuvasta selvisi, että varkaat olivat liikkeellä klo 22.30 aikaan. Kuvassa näkyi kaksi tai kolme mieshenkilöä.

Työntekijä Ari-Pekka Pasanen kertoo, että viime viikon torstaina alueella oli nähty venäjänkielisillä rekisterikilvillä varustettu auto. Alueella on liikkunut viime aikoina paljon ulkomaalaisilla rekisterikivillä varustettuja autoja.

Alueella on ollut runsaasti varkauksia ja murtoja. Se turhauttaa yrittäjiä ja luo turvattomuutta asukkaiden keskuudessa.

Varkausten torjumiseksi vapaaehtoiset pihtiputaalaiset perustivat parisen vuotta sitten Yöpyövelit-ryhmän. Siihen kuuluu kolmisenkymmentä ihmistä, joista suuri osa on yrittäjiä. Pasanen kertoo, että kukin vartioi vuorollaan autolla liikkuen teollisuusaluetta. Mikäli epäilyttävää toimintaa alueella ilmenee, otetaan auton rekisterinumero ylös ja valokuvia. Periaatteena on, että autosta ei lähdetä ulos.

- Kyllä täällä maaseudulla on nykyään turvatonta olla. Sen kuulee jokaisen ihmisen suusta. Ei ole asiat niin kuin ennen. Poliiseja ei ole tarpeeksi, Pasanen toteaa.

Poliisi tutkii murtoa törkeänä varkautena ja kaipaa tietoja uudehkosta valkoisesta Fiat Ducatosta, joka on liikkunut alueella lähiaikoina.

Vihjeitä voi soittaa poliisille numeroon 02 95445 303.

Korjaus keskiviikkona klo 16.25. Yrittäjäksi mainittu Ari-Pekka Pasanen korjattiin työntekijäksi.