Isot ja pienet yhdessä - Viitasaaren Terhokerhossa lähes 60 ensikertalaista

Kohta 80-vuotias isoäiti hengähtää ihastuksesta, kun huomaa nuoren äidin sylissä aivan pienen vauvan. Vieras tai tuttu, yhtä kaikki ihana näky.

Kolmevuotias pojannassikka tutkii tiiviisti rollaattorin pyörää. On siinä vaan komeat kuviot, ja sillä rullasi paikalle täti, joka voisi iältään olla hänen oma mummunsa.

Viitasaaren ensimmäiseen Terhokerhoon kokoontui päiväkeskukselle perjantaina aamupäivällä 57 henkeä. Nuorin oli kaksiviikkoinen ja vanhin 95-vuotias. Alkuun lähdettiin jutellen ja laulaen sekä makustellen uutta kerhoideaa. Pikkupuhurin ryhmäperhepäivähoidon lapset olivat valmistaneet esitettäväksi muun muassa Ratiritiralla-laululeikin, joka oli tuttu ikäihmisillekin.

Maksuton kohtaamispaikka

Osanottomaksuttomia, kaikenikäisille avoimia Terho-kerhoja syntyy koko ajan lisää. Koko Suomi leikkii -hankkeen tavoitteena on perustaa kerho jokaiseen kuntaan tänä vuonna.

Porukassa on useimmiten mukavampaa kuin yksin. Kerhoa voi ohjata kuka tahansa innokas, vaikka järjestelyissä yhteistyötä tekevätkin Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti. Siellä voidaan vaikka askarrella, leipoa, leikkiä, musisoida, lukea satuja tai pelata pelejä.

Viitasaarella Terhokerho on tavallaan osa MML:n perhekahvilatoimintaa. Punaiselle Ristille se on luonteva jatko ystävätoiminnalle.

Terhokerho kokoontuu vielä neljästi tänä keväänä. Seuraava kerho on palvelutalo Lehtolassa Lehtotie 9:ssä 26.helmikuuta. Silloin teemana ovat vanhat esineet sekä mielilelut. Niitä voi ottaa mukaan toisille esiteltäväksi.

Perjantaisin kokoontuva kerho alkaa aina klo 10 ja kestää noin tunnin. Mukaan pääsevät autottomatkin, sillä halukkaita otetaan kyytiin varttia ennen kerho vanhalta yhteiskoululta Haapaniementie 3-5:stä.