Itään vai länteen? – Jyväskylän lentokentän "valittava puolensa"

Tänään julkistettuun valtakunnalliseen lentoliikennestrategiaan on nimetty kolme alueellista kärkihanketta: Lappi ja Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Tampere. Jyväskylä on Itä-Suomen ja Tampereen alueen välissä, minkä vuoksi liikenneneuvos Lassi Hilskan mukaan Jyväskylä "saa itse päättää mihin kuuluu".

– Toivomme, että alueet itse hakevat yhteistyön suuntaa, tätä ei määrätä ylhäältä päin. Jyväskylän seutu valitsee, missä ryhmässä haluaa kehittyä – onko yhteistyössä Järvi-Seudun ja Kuopion kanssa vai Tampereen, Hilska muotoilee.

Alueelliset kärkihankkeet keskittyvät alueen lentoasemien, niiden lentoliikennepalvelujen ja matkailun kehittämiseen. Tampereelle pyritään luomaan matkustajia ja elinkeinoelämää palvelevia, eri kulkumuotoja yhdistäviä matkaketjuja lentoasemalle.

Helsinki-Vantaa on tällä hetkellä Finavian ylläpitämistä 24 lentokentästä ainoa, joka tuottaa voittoa. Mitään lentoasemaa ei olla lakkauttamassa, vaan Finavia Oyj pyrkii luomaan edellytyksiä uusien lentoyhteyksien avaamiselle.

Jyväskylän lentoaseman matkustajamäärä kääntyi viime vuonna pitkästä aikaa selvään kasvuun. Tikkakoskella kirjattiin 55 706 matkustajaa, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lentoliikennestrategia on laadittu vuosille 2015–2030.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ministeriö: Maakuntien lentokentät turvattava yhteistyöllä

Uusimmat

Keski-Suomi

Pakettiauton ja henkilöauton törmäys sulki tien Kivijärvellä – yksi altistuneista pelastettiin autosta

Äiti meni raappaamaan auton ikkunoita, ovet loksahtivat kiinni – 3- ja 5-vuotiaat lapset jäivät sisälle

Auto paloi omakotitalon pihassa Tikkakoskella, asukkaat evakuoitiin sammutuksen ajaksi – katso kuva

Metsistä Suomen seurakunnille yli 20 miljoonan vuosituotot – Keuruulla miljoonametsät ovat paljon enemmän kuin tulonlähde

Autot ojaan Jämsässä ja Kirrissä, kolmas driftasi "näytöstyyliin" pylvääseen Säynätsalossa – kaikkien kuljettajat livistivät paikalta

Happee varmisti pudotuspelipaikkansa ottelussa, jollaisia ei pitäisi Liigassa nähdä – 19-vuotias Kaapo Siekkinen tehtaili uransa ensimmäisen hattutempun

Kun viestikulta meinasi kompastua köyhän ankkurin tekareihin ja muita menestystarinoita – Osmo Kärkkäinen kirjoitti Suomen viestihiihdosta kirjan

Keskisuomalaiset Kanariansaarten hiekkamyrskyssä: "Hiekkaa tunkee joka raosta sisään" – katso kuvasarja

JyLe jäi harmittavan niukasti ulos pudotuspeleistä – loppukauden tavoitteena on säilyttää sarjapaikka

Museoilla superlauantai Jyväskylässä: Keski-Suomen museossa ja Suomen Ilmavoimamuseossa tuhansia kävijöitä: "Kaikkia ei saatu laskettua, sillä ruuhka oli niin kova"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.