Jättilehmää ei haluta palelluttaa Saarijärvellä

Saarijärven museolla varaudutaan talven tuloon. Käynnissä olevan kansainvälisen museoviikon merkeissä käynnistettiin tällä viikolla pärelehmä Miinan kaulahuivin kutomistalkoot.

Tarkoitus on, että museossa vierailevat osallistuvat kutomiseen loppusyksyn ajan. Kutomispaikka on museon kahvilassa.

Saarijärven uusin julkinen veistos, pärehipiäinen Miina valmistui kesäkuussa. Se laiduntaa Saarijärven Tarvaalassa POKEn luonnonvara-alan yksikön mailla. Miinan strategiset mitat ovat liki viisi metriä pituutta ja reilut kaksi korkeutta.

Pärelehmän suunnittelivat ja toteuttivat Tarvaalan kyläläiset yhteisöllisessä kyläkansantaiteen työpajassa. Pajaa veti kuvanveistäjä Jaana Bombin.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskylän yläkoulujen personal trainer -toiminta laajenee – Oppilaille ilmaista liikunta- ja ravintoneuvontaa

Vanhusjärjestöt huolestuivat vanhuspalveluiden keskittymisestä – "Suuret monikansalliset toimijat syövät pienempiä kotimaisia, ja se on erittäin valitettavaa."

Muuttuuko Jämsän Pässinmäki taidetaloksi? – Kauko Sorjosen säätiö osti entisen edustuskerhon

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

KeuPa sai hengähdystauon puolivälieräsarjassa kukistamalla vihdoin sarjakärjen – "Kai jätkät siitä vähän ottivat koppia"

Kyyjärvi on jälleen selkä seinää vasten – Liigakarsinnat vaativat supersunnuntain

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

JoSePan futsal-kausi päättyi – Vastustajan ykköstykki teki sarjassa yhtä monta maalia kuin JoSePa-pelaajat yhteensä

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.