JAO osallistuu leipuri-kondiittorien SM-kilpailuihin

Jyväskylän ammattiopisto on mukana ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailussa Pietarsaaressa tulevana lauantaina 7.2. Kilpailu kulkee nimellä Rinkeli Grand Prix, jonka järjestäjänä on Suomen Leipuriliitto. Tänä vuonna SM-kilpailu järjestetään 26. kerran.

Osallistumiskelpoisia ovat kaikki alle 23-vutoiaat leipuri-kondiittoriluokkien oppilaat. 15 eri oppilaitoista kisaa kolmen hengen joukkueissa, joissa on kaksi oppilasta ja yksi opettaja. Varsinaiset kilpailijat ovat kuitenkin oppilaat. Opettaja ei saa kilpailun aikana puuttua olleenkaan oppilaiden työhön.

Kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue joutuu valmistamaan pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen lisäksi pakollisen ja valinnaisen konditoriatuotteen.

Pakollisten tuotteiden reseptit paljastetaan joukkueille vasta kilpailun aatto-iltana. Heille jää aikaa siis valmistautua kilpailuihin noin 12 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Avoimessa suhteessa elävän Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Keskustelussa on kaksinaismoralismia"

Jyväskylän Rantaraitti uudistuu yöaikaan – osa reitistä muuttuu väliaikaisesti murskeelle

Mikko Heikkilän treenivauhti riitti voittoon Jämsässä

Jyväskyläläisellä perheellä on 130-vuotiaassa teräslaivassa Suomen kolmanneksi kaunein mökki – vierailimme Vaajakoskella kelluvassa upeassa kesäasunnossa

Jyväskylässäkin nähty tissiflashmob käynnisti keskustelun nänneistä – sukupuolentutkimuksen lehtorin mukaan naisvartalo on edelleen seksualisoidumpi kuin miehen

Jyväskylässä pitkään asunut Heini Luotola, 28, on lähellä historiallista olympiapaikkaa, mutta uran jatkuminen on vaakalaudalla loukkaantumisen vuoksi – "Siinä on 50–50-tsäänssi onnistua"

Hevonen jumittui sitkeästi ojaan Jämsässä – neljän tunnin yöllisessä urakassa eivät auttaneet miesvoimat eikä mönkijä, joten palokunta turvautui vielä järeämpään keinoon

Tutkijat ihmettelevät vanhaa ilmoitusta: Miksi ihmeessä höyrylaiva Saimaa II:n kapteeni halusi ostaa eläviä oravia?

Kenkäkaupan konkari Jarmo Toivonen halusi tuoda iloa koronavuoden keskelle – kaupungin vanhin yhdistys Jyväskylän Kauppalaisseura on ehtinyt jo 145-vuotiaaksi

Kuvanveistäjä Juhani Saksa harmittelee satojatuhansia maksaneen Vaajakoski-monumentin kohtaloa: "Teos on ala-arvoisessa tilassa, syrjään heitettynä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.