JY: Omia mielipiteitä ei saa esittää yliopiston työntekijän roolissa

Jyväskylän yliopisto on tehnyt linjauksen koskien yliopiston työntekijöiden esittämiä julkisia mielipiteitä. Jatkossa yliopisto toivoo, että kun työntekijä on julkisuudessa omien mielipiteidensä vuoksi, hänen ei pitäisi tuoda esille asemaansa yliopiston työntekijänä.

Linjaus juontaa juurensa Keskisuomalaisessakin käytyyn kiivaaseen keskusteluun tasa-arvoisesta avioliittolaista, johon on osallistunut muun muassa Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka.

"Julkisuudessa on käyty vilkasta keskustelua tasa-arvoiseen avioliittolakiesitykseen liittyen. Myös Jyväskylän yliopiston henkilöstön jäseniä on ollut mukana keskustelussa", sanotaan tiedotteen alussa.

"Yliopisto ei rajoita työntekijöidensä perustuslaillista sananvapautta. Työntekijöiden ilmaisut eivät kuitenkaan edusta yliopiston kantaa. Toivottavaa on, että silloin kun on kyse omista mielipiteistä, esim. poliittisista tai uskonnollisista, ei tuoda esille asemaa yliopiston työntekijänä", todetaan tiedotteessa.

Tiedotteen on allekirjoittanut yliopiston rehtori Matti Manninen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Asiantuntijat kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia

Biologia ja rakkaus

Lapsen tarpeista suurin on rakkaus

Uuden avioliittolain paradokseja