Juha Jokitalosta tulee Konneveden kunnanjohtaja

Sotatieteen maisteri Juha Jokitalon (kesk. sit.) valinta Konneveden kunnanjohtajaksi varmistui kunnanvaltuustossa tiistaina.

Jokitalo aloittaa työhön perehtymisen nykyisen kunnanjohtaja Kari Leväsen rinnalla kesäkuun alussa, jää juhannukselta lomalle ja aloittaa Konneveden ruorissa täydellä tohinalla elokuussa.

51-vuotias Jokitalo on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen ja asuu tällä hetkellä Tikkakoskella. Jokitalo valittiin liki 20 viranhakijan joukosta.

Puolustusvoimain palveluksessa oleva Jokitalo sanoo aina tunteneensa vetoa kuntakenttään ja sen kehittämiseen. Ennen Jyväskylän luottamustehtäviä hän on ollut valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen muun muassa Oulunsalossa.

Mieluisa haaste Konnevedellä Jokitalon mielestä on Konneveden kansallispuisto, joka on tärkeä paitsi omalle kunnalle, myös koko Keski-Suomelle. Samoin Äänekosken uudella biotuotetehtaalla voi Jokitalon mukaan olla erilaisia heijastusvaikutuksia Konnevedelle: se voi tuoda kuntaan uusia asukkaita, mutta toivon mukaan myös tehtaan alihankintayrityksiä.

Viran koeaika on kuusi kuukautta.

Kari Levänen jää syksyllä eläkkeelle 25-vuotisen kunnanjohtajauran jälkeen.

Juha Jokitaloa esitetään Konneveden johtoon