Juhlakansa tappeli, mutta ampui raketteja fiksusti

Vuosi vaihtui Keski-Suomessa päällisin puolin rauhallisesti. Keski-Suomen keskussairaalaan ei tuotu illan aikana yhtään ilotulitteista vammautunutta.

Komisario Arto Rajala kiittää juhlakansaa ”yllättävän fiksusta” ilotulitteiden käsittelystä, mutta pahoittelee yksityisasunnoissa tapahtuneiden pahoinpitelyiden runsautta ja raakuutta. Pahoinpitelyitä oli toistakymmentä ja peräti kolmessa käytettiin puukkoa.

– Voi sanoa että määrä poikkesi trendistä, ja yllättävän paljon oli törkeitä tapauksia. Lisäksi oli parikymmentä pienempää nahistelua, joihin mentiin väliin. Näistä monet tapahtuivat Jyväskylän keskustassa ravintoloiden lähellä. Pahoinpitelijä saatiin kiinni kaikissa meidän tietoomme tulleissa tapauksissa, Rajala sanoo.

Keuruulla ja Muuramessa lyötiin

Maakunnan väkivaltaiset välienselvittelyt keskittyivät Jyväskylään, mutta myös Keuruulla poliisi joutui käymään neljällä eri pahoinpitelypaikalla. Kaikissa tapauksissa tekijät ovat tiedossa.

Ensin Keuruun maaseudulla nuori paikallinen mies löi veljeään useita kertoja, poliisin mukaan ilmeisesti mustasukkaisuuden vuoksi. Pian tämän jälkeen Keuruun keskustassa toinen paikallinen mies meni entisen tyttöystävänsä asuntoon, pahoinpiteli hänet ja rikkoi asunnon. Hetken päästä kolmas nuori mies pahoinpiteli Keuruun keskustassa äitinsä lyömällä.

Aamuun mennessä tapahtui vielä neljäskin pahoinpitely Keuruulla, kun keskustassa taas lyötiin nyrkillä. Tällä kertaa nuori mies löi siskoaan yksityisasunnossa.

Muuramessa vuonna 1993 ja 1989 syntyneiden miesten epäillään pahoinpidelleen kolmannen miehen törkeästi. Hakattu ja puukotettu uhri vietiin ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan hoidettavaksi.

Ilotulitteita ammuttiin järkevästi

Keski-Suomen poliisi sai illan ja yön aikana vain muutaman ilotulitteiden ampumiseen liittyvän häiriöilmoituksen. Aamuun mennessä poliisin tietoon oli tullut yksi räjäytetty postilaatikko.

– Yleensä niitä on lukuisia, Rajala sanoo.

Jyväskylän ydinkeskustan ilotulituskieltoa noudatettiin Rajalan mukaan hyvin. Ampuminen piti uusien sääntöjen mukaan lopettaa kahdelta aamuyöllä ja näin tapahtuikin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Törkein tapaus sattui Muuramessa yhdeltätoista, kun asunnon ulkopuolelle jätetty juhlija sytytti ilotulitteella ovikoristeen kerrostalon käytävässä.

Tilanteesta selvittiin mustuneella ovella, mutta käytävään tuli runsaasti savua. Tekijäksi epäilty vuonna 1991 syntynyt muuramelaismies on poliisin tiedossa.

Vanha asumaton hirsirakennus paloi maan tasalle Jämsän Ahopellon asuntoalueella Punasuontiellä. Rakennuksen lähistöltä löytyi käytettyjä ilotulitteita, joiden arvellaan aiheuttaneen palon. Jämsän poliisi tutkii asiaa ja pyytää vihjeitä numeroon 0718746500 tai lähimmälle poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisin ilta alkoi tappeluita selvitellen

Markku Anderssonin uudenvuodenpuhe

Uusimmat

Keski-Suomi

Katso video: ”Pieni hörröpörrö, ihana nappisilmä” – Naamoilla kisattiin koiralle lässyttämisen Suomen mestaruudesta

Helteet saapuvat Keski-Suomeen sunnuntaina ja jatkuvat todennäköisesti ainakin alkuviikon ajan

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Hovioikeus kumosi äidin tuomion 11-vuotiaan tyttärensä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisestä – Äänekoskella otetut taidekuvat eivät olleet sittenkään seksuaalisia

Katso kuvasarja: Humppateltta ja koiralle lässyttämisen SM-kisat – 20-vuotias Rockfestari Naamat alkoi auringonpaisteessa

Maastopalo Jyväskylässä Murtolahdentiellä – havainto tehtiin järven yli Nenäinniemestä

Teatteriarvio: Kunnianhimoinen kuvaus Baddingin pirstaleisesta elämästä

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

Keski-Suomi polskii levättömissä vesissä – lämpenevä sää saattaa muuttaa tilanteen nopeasti

Äänekosken galleria Villa Liinassa on kaksi tarinaa vahvasti tuntevista naisista – taiteilija Auli Kontkasen tie naiseuteen ja galleristi Ansaliina Krogeruksen unelman toteutuminen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.