Jykes Kiinteistöt sai hyvin vuokralaisia

Jykes Kiinteistöt Oy:n tarjoamat toimitilat kiinnostivat viime vuonna erityisesti kasvuvaiheen yrityksiä sekä Jyväskylän seudulle sijoittuvia yrityksiä. Myös teollisuuden tilajärjestelyillä saatiin seudulle uusia toimijoita. Uusien vuokralaisten työntekijämäärä oli vuoden 2014 lopussa noin 250.

Talouden taantumasta huolimatta Jykes Kiinteistöjen vuokraustoiminta oli vilkasta. Vuoden lopussa yhtiöllä oli toimitiloissaan vuokralaisina yhteensä 150 yritystä. Uusista vuokralaisista Jyväskylän seudulle sijoittuneita yrityksiä oli 12 kappaletta, jotka työllistivät vuoden lopussa 30 henkilöä, startup-vaiheen yrityksiä 20 kappaletta (48 työpaikkaa) sekä muita yrityksiä 14 kappaletta (186 työpaikkaa). Jykes Kiinteistöillä oli viime vuonna omistuksessa tiloja yhteensä 95 000 neliömetriä, joiden vuokrausaste oli vuoden 2014 lopussa noin 95 prosenttia.

– Olemme tietoisesti kehittäneet kasvuvaiheen ja Jyväskylän seudulle sijoittuvien yritysten toimitilatarjontaa. Vuokrausaktiviteetti on ollut odotettuakin parempaa, Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

Vuonna 1983 perustetun Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Yhtiön omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja yrityspuistoissa ja muilla keskeisillä paikoilla. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.