Jyväskyläläismies teki sen taas – uusi ennätys

Jyväskyläläinen Markku Sipinen todella viihtyy pää pilvissä ja koko keho yläilmoissa. Tästä kielii muun muassa se, että Sipinen teki eilen jo toistamiseen Suomen ennätyksen kuumailmapallolennossa.

Viime keväänä Sipinen lensi kuumailmapallolla pituusennätyksen Rovaniemeltä Virroille eli yhteensä 494,22 kilometriä. Eilen mies teki samalla pallolla kuumailmapallojen aikaennätyksen lentäen yhteensä 13 tuntia ja 46 minuuttia.

Edellinen ennätysaika oli jopa reilun tunnin vähemmän eli 12 tuntia ja 43 minuttia. Kansainvälisten sääntöjen mukaan uuden ajan piti olla vähintään prosentin parempi, näin ollen Sipisen tuli pysyä yläilmoissa vähintään 12 tuntia ja 50 minuttia. Sipinen pistikin reippaasti paremmaksi ja oli pilvien korkeuksissa lähemmäs 14 tuntia.

Sipisen SE-matka alkoi keskiviikkona kello 5.05 Konneveden Tankolammelta, jolloin sää oli suopea ja tuuli rauhallinen. Lento sujuikin hyvin ja Sipinen matkusti korkeimmillaan kahden kilometrin korkeudessa. Palloileva Sipinen pysytteli koko ennätyslentonsa ajan Keski-Suomen yllä.

Juttua muokattu 10.34. Kyseessä siis Konneveden Tankolampi, ei Pankolampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Timo Kortelaisen kolmen kuukauden pesti venähti 40 vuodeksi – autoalan konkari muistelee kaiholla monia asioita entisajan työelämässä Jyväskylässä

Poliisin vasteajat pohjoisessa Keski-Suomessa paranemaan päin – mutta pitkille välimatkoille ei voi mitään

500-kiloinen flyygeli liikkuu hämmästyttävän ketterästi yliopiston juhlasalin portaissa – Ilmari Hannikainen -kilpailussa on kaikkiaan niitä 30, myös viime vuosina puhuttanut Bösendorfer

Musiikkikilpailu kokoaa taitavimmat Jyväskylään – Gradian opiskelijat Jenni Lehtinen ja Konsta Litmanen kisaavat Suomen huippuja vastaan

Keskimaa suunnittelee uusia liiketoimintoja – "Olemme velaton yritys ensimmäistä kertaa 105 vuoteen"

Hovioikeus hyväksyi jyväskyläläisen Olli Santasen potkut Asianajajaliitosta: "Moitittavan menettelyn määrä ja laatu huomioiden ei kohtuutonta"

Villasukkatreeni on nyt pop, mutta muistatko vielä "laputtamisen"? – Ihmetreeni villitsi tikkakoskelaiset tasan viisi vuotta sitten, katso video

Kasvu Openin muhkea Sijoittajan suosikki -palkinto jaetaan myös tänä vuonna Jyväskylässä

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Useita koiria kuollut Jämsässä – syyksi epäillään rotanmyrkkyä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.