Jyväskyläläismies teki sen taas – uusi ennätys

Jyväskyläläinen Markku Sipinen todella viihtyy pää pilvissä ja koko keho yläilmoissa. Tästä kielii muun muassa se, että Sipinen teki eilen jo toistamiseen Suomen ennätyksen kuumailmapallolennossa.

Viime keväänä Sipinen lensi kuumailmapallolla pituusennätyksen Rovaniemeltä Virroille eli yhteensä 494,22 kilometriä. Eilen mies teki samalla pallolla kuumailmapallojen aikaennätyksen lentäen yhteensä 13 tuntia ja 46 minuuttia.

Edellinen ennätysaika oli jopa reilun tunnin vähemmän eli 12 tuntia ja 43 minuttia. Kansainvälisten sääntöjen mukaan uuden ajan piti olla vähintään prosentin parempi, näin ollen Sipisen tuli pysyä yläilmoissa vähintään 12 tuntia ja 50 minuttia. Sipinen pistikin reippaasti paremmaksi ja oli pilvien korkeuksissa lähemmäs 14 tuntia.

Sipisen SE-matka alkoi keskiviikkona kello 5.05 Konneveden Tankolammelta, jolloin sää oli suopea ja tuuli rauhallinen. Lento sujuikin hyvin ja Sipinen matkusti korkeimmillaan kahden kilometrin korkeudessa. Palloileva Sipinen pysytteli koko ennätyslentonsa ajan Keski-Suomen yllä.

Juttua muokattu 10.34. Kyseessä siis Konneveden Tankolampi, ei Pankolampi.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

Isälle tuomio lastensa pahoinpitelyistä Hankasalmella – tukisti, antoi luunappeja ja pisti saippuaa suuhun

Kun toimittaja Sebastian Vettelin kesämökillä Rutalahdessa vieraili... "Jos haluat olla mulle mieliksi, niin et edes kerro, että löysit minut"

Sade peruutti yliopiston näyttävän promootiokulkueen Jyväskylän keskustassa

Myöhästymiset riesana, aikatauluja rukattiin – katso kaikki Jyväskylän bussien syksyn reittimuutokset tästä

60 lammasta tuhoaa pian jättipalsamia Kortepohjassa

Tommi Lindholmilla on monen ihmisen unelma-ammatti – jyväskyläläistiimi on maistellut ja valmistanut jäätelöä koivunlehdistä, savumuikusta ja jopa valkoviinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.