Jyväskyläläismies teki sen taas – uusi ennätys

Jyväskyläläinen Markku Sipinen todella viihtyy pää pilvissä ja koko keho yläilmoissa. Tästä kielii muun muassa se, että Sipinen teki eilen jo toistamiseen Suomen ennätyksen kuumailmapallolennossa.

Viime keväänä Sipinen lensi kuumailmapallolla pituusennätyksen Rovaniemeltä Virroille eli yhteensä 494,22 kilometriä. Eilen mies teki samalla pallolla kuumailmapallojen aikaennätyksen lentäen yhteensä 13 tuntia ja 46 minuuttia.

Edellinen ennätysaika oli jopa reilun tunnin vähemmän eli 12 tuntia ja 43 minuttia. Kansainvälisten sääntöjen mukaan uuden ajan piti olla vähintään prosentin parempi, näin ollen Sipisen tuli pysyä yläilmoissa vähintään 12 tuntia ja 50 minuttia. Sipinen pistikin reippaasti paremmaksi ja oli pilvien korkeuksissa lähemmäs 14 tuntia.

Sipisen SE-matka alkoi keskiviikkona kello 5.05 Konneveden Tankolammelta, jolloin sää oli suopea ja tuuli rauhallinen. Lento sujuikin hyvin ja Sipinen matkusti korkeimmillaan kahden kilometrin korkeudessa. Palloileva Sipinen pysytteli koko ennätyslentonsa ajan Keski-Suomen yllä.

Juttua muokattu 10.34. Kyseessä siis Konneveden Tankolampi, ei Pankolampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.