Jyväskylän Energia aloittaa yt-neuvottelut

Jyväskylän Energia aloittaa yt-neuvottelut.

Neuvottelut koskevat konsernissa energiantuotannon työntekijöitä ja toimihenkilöitä eli yhteensä noin sataa henkilöä. Neuvottelut eivät koske ylempiä toimihenkilöitä eivätkä muiden toimintojen työntekijöitä tai toimihenkilöitä.

Jyväskylän Energian mukaan neuvotteluissa käsitellään työnantajan suunnitelmia organisaatiomuutoksista ja työnjärjestelymuutoksista, ja ne johtavat maksimissaan 15 työntekijän irtisanomiseen liittyen toimintojen uudelleenorganisointiin. Lisäksi edessä saattaa olla jaksottaisia, mahdollisesti yli 90 päivää kestäviä lomautuksia tämän ja ensi vuoden aikana.

Uudelleenorganisoinnin seurauksena työn määrä tulisi vähenemään olennaisesti ja pysyvästi, JE tiedottaa. Neuvottelut alkavat 15. toukokuuta.

JE:n mukaan sen yhtiöiden toiminnalliset kehitystarpeet kilpailukyvyn parantamiseksi ja konsernin talouden vahvistaminen edellyttävät organisaatiorakenteen ja toimintatapojen uudistamista.

Rauhalahden voimala seisomaan

Jyväskylän Energian voimalaitosten käytössä on voimakasta kausivaihtelua, joka johtuu sähkön matalan hinnan ja kaukolämmön tarpeen vaihtelun yhteisvaikutuksesta. Tästä syystä Rauhalahden voimalaitos seisoo tämän tämän vuoden elokuun alusta arviolta 4–5 kuukautta.

Voimakasta kausivaihtelua, joka vaikuttaa voimalaitosten ajoon, voi tulla JE:n mukaan myös tulevina vuosina. Tämän vuoksi työn tarjoamisen edellytykset nykyiselle voimalaitosten henkilöstölle ovat yhtiön mukaan merkittävästi heikentyneet. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.