Jyväskylän Palokunnanmäelle uusi kerrostaloalue

Jyväskylän keskuspaloaseman entisten tilojen paikkeille Palokunnanmäelle on tulossa uusi kerrostaloalue. Palokunnanmäelle on suunnitteilla kerrostaloalue, joka tulee rakentumaan Vesangantielle, Palokunnankadulle ja Letkutielle. Alueen rakentaminen jakautuu useammalle vuodelle ja hankkeita pyritään käynnistämään heti, kun asemakaava on vahvistettu. Ensimmäiset asukkaat saattavat muuttaa alueelle jo vuonna 2013-2014.

Alueelle rakentuu yhdeksän kerrostalon muodostama kortteli, jossa perinteisen asuinrakentamisen rinnalle on mahdollisuus toteuttaa palveluasumista sekä vähäisessä määrin liike-, toimisto- ja työtilaa.

Uudelle alueelle tulee neljänlaisia kerrostaloja. Vesangantien varteen sijoittuu kolme rakennusta, jotka ovat kaksi- tai kolmekerroksisista, sekä kuusi-seitsemänkerroksisia.

Vesangantien ja Palokunnankadun risteykseen tulee vaalea, nelikerroksinen, risteyksen suuntaan kaarevajulkisivuinen rakennus.

Palokunnankadun varteen sijoittuu kolme nelikerroksista, vaaleaa rakennusmassaa ja Letkutien varteen kaksi 12-kerroksista tornitaloa, joiden julkisivuissa käytetään sekä tummaa tiiltä että valkoista rappausta.

Yksiöistä perheasuntoihin

Alueelle on osoitettu rakennusoikeutta yhteensä 23 000 kerrosalaneliömetriä, johon mahtuu noin 380-460 asukasta. Pienimmät asunnot ovat "sinkkuyksiöitä", mutta suurimmat voivat olla jopa neljän huoneen perheasuntoja.

Jyväskylän kaupunki on laatinut Palokunnanmäen asemakaavan muutosehdotuksen kumppanuuskaavana kolmen alueen tulevan toimijan kanssa. Toimijoiksi on valittu NCC Rakennus Oy, Lemminkäinen Talo Oy ja Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy.

Asemakaavaehdotuksen pohjaksi laadittiin korttelialueen yleissuunnitelma yhteistyössä kaupungin ja toimijoiden kesken. Varsinaisesta suunnittelutyöstä vastasi Linja Arkkitehdit Oulusta.

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsittelee Palokunnanmäen asemakaavaehdotusta kokouksessaan 6. maaliskuuta. Lautakuntakäsittelyn jälkeen kaupunginhallitus asettanee asemakaavan muutosehdotuksen julkisesti nähtäville maalis-huhtikuussa. Tavoitteena on saada asemakaava touko- tai kesäkuussa kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaavaehdotusta esitellään yleisölle julkisena nähtävilläoloaikana järjestettävässä tilaisuudessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.