Jyväskylän Työväen Teatteri avaa väliaikaisnäyttämön

Jyväskylän Työväen Teatteri (JTT) esittää näytelmää ensi kertaa sen jälkeen, kun ryhmä viime keväänä jätti perinteikkään tukikohtansa Ainolan. Vaajakoskentie 9:ssä sijaitsevassa teollisuushallissa, entisissä huutokauppakamarin tiloissa, nähdään seitsemän esitystä Varttitunti enkelin seurassa -näytelmästä. Ensimmäinen esitys on torstaina 21.11.

Keväällä Varttitunti enkelin seurassa nähtiin Ainolan kahvilarakennuksessa. Se jäi JTT:n viimeiseksi Ainolassa esitetyksi näytelmäksi.

Se jää myös ensimmäiseksi ja viimeiseksi Vaajakoskentien tilassa esitetyksi näytelmäksi. Rakennukset omistava Jyväskylän kaupunki on purkanut Vaajakoskentie 9:n rakennuksissa toimivien vuokrasopimukset. Rakennukset tyhjennetään keväällä, jotta alueella päästään ensin purkutöihin ja myöhemmin rakentamaan uutta.

Vaajakoskentie 9:n rakennuksista vain vuonna 1925 rakennettu vanha yläkoulu on suojelukohde. Muut rakennukset puretaan, ja tilalle kohoaa pääasiassa asuinkerrostaloja.

Esitystilan menettämisen lisäksi JTT joutuu jälleen muuttamaan varastonsa ja toimistonsa. Ne ovat sijainneet kesästä lähtien Vaajakoskentie 9:n vanhimmassa, vuonna 1912 rakennetussa, purkutuomion saaneessa alakoulun talossa.

Uusista tiloista teatterilla ei ole toistaiseksi varmaa tietoa. Toiminta ainakin jatkuu: keväällä nähdään JTT:n ja Jyvässeudun Työttömät ry:n yhteistuotantona Samuel Beckettin absurdin draaman klassikko Leikin loppu. Ohjaus on Kari Otollisen. Sitä esitetään ainakin aluksi Järjestöjen talossa Tourulassa.

Viime kesänä JTT ei esittänyt kesäteatteria, mutta ensi kesästä on haaveita. Antero Leppänen haluaisi viedä JTT:n Harjulle esittämään Sirkku Peltolan Torsti Tulio -sarjaa.

Varttitunti enkelin seurassa -näytelmän on kirjoittanut Alexandr Vampilov ja ohjannut Antero Leppänen. Arvio kevään Ainolan-ensi-illasta on luettavissa Keskisuomalaisen verkkosivuilla (http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/teatteri/jyvaskylan-tyovaen-teatteri-varttitunti-enkelin-seurassa/1308198).

Lisää tietoa näytelmästä JTT:n verkkosivuilla (http://www.jkltyovaenteatteri.fi/).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.