Jyväskylän keskustan maitolaituri hajoaa käsiin

Jyväskylän ydinkeskustassa, Väinönkadun ja Vapaudenkadun kulmauksessa törröttää pömpeli, joka on erikoisesta ulkonäöstään huolimatta muodostunut niin kiinteäksi osaksi katukuvaa, että harva sitä havaitsee ohi kulkiessaan.

Nyt teos on kuitenkin alkanut pistää tarkkaavaisimpia silmään, sillä se rapistuu vauhdilla. Osa julkisivusta on irronnut paljastaen rakenteiden punertavan värin. Hävinnyt on myös katoksen lasivitriini, jonka sisällä nähtiin viimeksi julisteita.

Pömpeli on arkkitehtien kansainvälisen kesäkurssin vuonna 2001 suunnittelema kaupunkihuonekalu, eräänlainen moderni "maitolaituri", jonka tarkoitus on tehdä kadusta houkuttelevampi.

Keskisuomalainen kirjoitti vuonna 2004, että teos saa sijaita paikallaan siihen saakka, kunnes naapuriin rakennetaan uusi liikerakennus.

Uutta liikerakennusta ei ole luvassa ainakaan lähivuosina, sillä Kauppakulman kauppakeskuksen suunnittelu on jäissä.

Sama lehtijuttu kertoi myös, että "maitolaiturin" huolto, kuten julisteiden vaihtaminen, ei kuulu varsinaisesti kenellekään kaupungin organisaatiossa.

Oheinen kuva todistaa väitteen todeksi myös yhdeksän vuotta myöhemmin.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Taksikuski Emma Mäklin kuljetti Palokan palossa kotinsa menettäneitä ilmaiseksi – "Hädänalaisten auttaminen on itselleni tärkeää"

Pelastuslaitos nosti 1-vuotiaan varsan mutaojasta Saarijärvellä

Kuvamateriaali kertoo, miten Palokan palo sekä pelastus- ja sammutustyöt etenivät – katso video ja 50 kuvaa senioritalon palopaikalta

Leivonmäen kansallispuistoon karanneista hiehoista 20 saatiin kiinni viime yönä – vielä 7 lehmää on karkuteillä

Teatteriarvio: Naissaaren Näyttämö teki kelpo version Molièren 350-vuotiaasta Saituri-klassikosta

Jyväskylän seurakunta aloitti keräyksen Palokan tulipalossa kotinsa menettäneille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.