Jyväskylän lentoasemalla vahva maaliskuu

Lentoliikenteen matkustajamäärät kääntyivät nousuun vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Myös Jyväskylän lentoasemalla matkustajaluvut ovat kasvaneet; maaliskuussa kotimaan liikenteessä kirjattiin jopa 10,3 prosentin kasvu ja myös vuoden ensimmäinen neljännes oli plussalla talouden vaikeista ajoista huolimatta.

Finavian lentoasemien matkustajamäärät nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Finavian lentoasemilla oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhteensä 4,6 miljoonaa matkustajaa. Liikenneilmailun laskeutumiset vähenivät 2,3 prosenttia, mikä tarkoitti lentokoneiden entistä korkeampia täyttöasteita.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkusti tammi−maaliskuussa yhteensä 3,6 miljoonaa ihmistä, mikä oli 4,8 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2013.

Kotimaan matkustajamäärät hienoisessa kasvussa

Kotimaanlennoilla matkusti alkuvuonna 1,45 miljoonaa henkilöä. Matkustajia oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

– Kotimaan lentoliikenteen määrät ovat vaihdelleet viime vuosina kilpailutilanteen ja taloustilanteen muutosten mukana. On myönteistä, että kotimaan liikenteen aleneminen on toistaiseksi päättynyt ja on palattu kasvu-uralle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että haasteet kotimaan liikenteessä olisivat ohi. Siksi on tärkeää, että eri alueilla tehdään aktiivista työtä lentoliikenteen kysynnän vauhdittamiseksi, Finavian lentoasemaverkostosta sekä markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Joni Sundelin sanoo.

Maakuntalentoasemista matkustajamäärät kasvoivat alkuvuonna eniten Itä-Suomen lentoasemilla Lappeenrannassa (+37,3 %), Savonlinnassa (+25,7 %) ja Joensuussa (+12,8 %). Liikenteen kasvua oli myös Oulussa (+19,5 %) ja Turussa (+1,4 %).

Jyväskylässä matkustajien määrä kasvoi tammi–maaliskuussa 2,6 prosenttia 11 562 matkustajaan, joista kotimaan liikenteessä oli 10 345 ja kansainvälisessä liikenteessä eli käytännössä lomaliikenteessä 1 217. Maaliskuussa kotimaan liikenteen matkustajia oli lähes 4 300.

Vuoden 2013 ensimmäiseen neljännekseen matkustajamäärät laskivat voimakkaimmin Tampereen (-16,6 %), Kokkola-Pietarsaaren (-15,3 %), Porin (-7,3 %), Maarianhaminan (-7,0 %) ja Vaasan (-5,2 %) lentoasemilla. Lapin lentoasemilla matkustajamäärät laskivat 1,9 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Rallifaneille kova takaisku: Esapekka Lappia ei nähdäkään lauantaina Jämsän legendaarisilla sorateillä – Fordista hajosi turbo

Koulut alkavat Jyväskylässä loivemmin rajoituksin kuin keväällä – Muutos on suurin yläkouluissa

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

IS: Matti Nykäsen sukuhautaa tärveltiin – tältä haudalla näyttää nyt

Kokoomusjohtajat pitävät kesäkokouksensa Jyväskylässä – mukana myös puheenjohtaja Petteri Orpo

Jämsän Himoksella järjestetään ensi vuonna lavatanssifestarit – tähtinä muun muassa Saija Tuupainen ja Kyösti Mäkimattila

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – Suomessa kaikkiaan 22 uutta tapausta

Poliisi tutkii Jyväskylän Vanhan hautausmaan ilkivaltaa hautarauhan rikkomisena ja vahingontekona – ketkä kaatoivat hautakiviä ja repivät ristejä irti?

Laukaalainen huvipuistoyrittäjä vannoo korona-aikana elämyspuistojen turvallisuutta – Nokkakivessä poistetaan laitteiden penkkejä käytöstä ja harvennetaan väkeä vuoristoradassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.