Jyväskylän lentoliikenne uuteen aikaan

Jyväskylän ja Helsingin välisessä lentoliikenteessä siirrytään uuteen aikaan nyt alkuviikosta: Finnair lisäsi vuoronsa kahdesta neljään tänään maanantaina, ja Finncomm Airlines lopettaa reittinsä huomenna tiistaina. Tänään maanantaina Finncomm lentää vielä kaksi vuoroa.

Lisäksi Jyväskylän keskustan ja Tikkakosken lentoaseman välillä alkoi liikennöidä bussi tänään maanantaina. Bussikuljetus järjestetään jokaiselle lähtevälle ja saapuvalle vuorolle. Bussi lähtee Jyväskylän Matkakeskukselta aina tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Tikkakoskelta bussi lähtee, kun matkustajat ovat saaneet matkatavaransa ja ehtineet kyytiin. Yhdensuuntainen matka maksaa viisi euroa.

Jyväskylän lentoliikenteen kriisi tuli kunnolla julkisuuteen toukokuussa, kun Finncomm kertoi aikeestaan lopettaa Jyväskylän ja Helsingin väliset lentonsa, ellei matkustajia saada nopeasti lisää. Jyväskylän lentoliikenteen pelastamiseksi polkaistiin pystyyn noin 100 000 euron projekti.

Projekti ei ehtinyt vakuuttaa Finncommia. Yhtiö ilmoitti elokuun alussa lopettavansa Jyväskylän-reittinsä elokuun puolivälissä. Sillä on ollut reitillä arkipäivisin kuusi vuoroa. Finnair puolestaan ilmoitti heti miten lisäävänsä vuoronsa reitillä kahdesta neljään, vaikka se oli aiemmin kertonut, ettei sillä ole haluja lisätä läsnäoloaan kaupungissa.

Keski-Suomessa ollaan laajasti sitä mieltä, että maakunta tarvitsee Jyväskylän ja Helsingin välille kahdeksan päivittäistä vuoroa. Asiassa on vedottu liikenne- ja viestintäministeriöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.