Jyväskylän ylioppilasteatteri ja Olkihevonen valittiin Työväen näyttämöpäiville

Mikkelin työväen näyttämöpäiville on valittu 14 teosta. Hakijoita ensi tammikuussa järjestettävään harrastajateatterikatselmukseen oli 48.

Keski-Suomesta Mikkelissä nähdään Jyväskylän ylioppilasteatterin Makeen laakson lukio sekä jyväskyläläisen Olkihevosen neljän pienoisnäytelmän (Punahilkka, Lumikki, Elinikä, Tiernapojat) kooste.

Olkihevonen on seuraavien Työväen näyttämöpäivien jokeri ja musta hevonen. Kalle Vastamäen ja Petri "Pantse" Paunosen vuonna 2012 perustama teatteriduo ei ole laajasti tuttu edes jyväskyläläiselle teatteriyleisölle.

Olkihevonen on esiintynyt vuoden aikana kolmisenkymmentä kertaa. Esitykset ovat tyypillisesti hyvin lyhyitä, ja niitä on voinut nähdä muun muassa monikulttuurisessa Yläkaupungin yö -tapahtumassa ja Muuramen Naamat-festivaalilla.

Työväen näyttämöpäiville haetaan lähettämällä esityksestä tallennettu dvd.

– Mutta meillähän ei ollut dvd:tä, kertoo Paunonen.

Sattui sitten niin, että esitykset tällä kertaa valinnut ohjaaja Tuomo Aitta saapui Jyväskylään katsomaan erästä toista ehdolla ollutta näytelmää.

– Saatiin sitten järjestettyä samalle illalle "katselmusesitys" Vakiopaineeseen.

Aitta saatiin katsomoon ja hän piti näkemästään.

– Huomaan, että esitykset joista pidän ja jotka valitsin Mikkeliin ovat hämmentävän erilaisia. On muun muassa suurella taidolla ja huolella viritettyjä intiimejä draamoja ja sitten kaikkia taidemääritelmiä pakenevaa remellystä, jonka energiasta, hauskuudesta ja vimmasta en vaan, vaikka välillä tahdoinkin, voinut olla pitämättä, kommentoi Aitta Työväen näyttämöpäivien tiedotteessaan.

Mikkeliin valittiin jyväskyläläisten lisäksi seuraavat esitykset:

Irti-Teatteri (Imatra): Öbout seitsemän veljestä, Kaarina-Teatteri (Kaarina): Lenin jäillä, Kaarinan Nuorisoteatteri: Vuosi nuoruudestani, Kajaanin Harrastajateatteri: Runar ja Kyllikki, Kajaanin Harrastajateatteri: Oikeusjuttu, Legioonateatteri (Tampere): Unto Mononen – sukat hukassa, Mikkelin Poikateatteri: Likinäkökulma, Poleenin Teatteri (Pieksämäki): Liian lyhyt hame, Teatteri Kaari (Kotka): Vincent River, Tikkurilan Teatteri (Vantaa): Aina joku eksyy, Vantaan Näyttämö: Leikin loppu, Ykspihlajan Työväen Näyttämö (Kokkola): Päällystakki.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläinen miljonääri Jukka Autere sijoitti metsähakeliiketoimintaan

Paljaita pakaroita suihkulähteessä, villejä voitontansseja keväisessä yössä – Jyväskylä ja Suomi sekosivat jääkiekon MM-kullasta, katso kuvasarja ja videot

Näin MM-finaalia jännitettiin Muuramessa – Lassi Pesonenkin innostui, kun oma poika tälläsi kiekon Kanadan reppuun

Mauri Pekkarinen valloitti koko Keski-Suomen – vain Jyväskylässä Henna Virkkunen kiri ohi

Jyväskylä sekosi Leijonien maailmanmestaruudesta – Tori on täynnä, ihmiset uivat suihkulähteessä ja keskustassa ammutaan ilotulitteita: Katso videot kultajuhlista

Kun päätössummeri soi, Jyväskylän Matsi-baari repesi liitoksistaan – katso video MM-finaalin ratkaisuhetken juhlinnasta

Samulinniemen senaattori Mauri Pekkarinen jatkaa nyt uraansa EU:n ytimessä

Teuvo Hakkarainen lähtee europarlamenttiin pitämään huolta suomalaisista metsistä – "Voin viedä reaalitietoa Eurooppaan"

Heppatyttö Henna Virkkunen jatkaa Brysselissä – "Jos Suomi voittaa, niin torilla tavataan"

Koko kansan Mörön tekemä kassi kirvoitti ulos asti kuuluvat suosionosoitukset ja nosti Matsi-baarin kattoa parilla sentillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.