Jyväskylästä pientaloja Pietariin

Kuusi Jyväskylässä toimivaa yritystä lähtee yhteiseen pientalojen vientihankkeeseen Pietariin. Sopimus ensimmäisestä talotoimituksesesta allekirjoitettiin maanantaina, ja eensimmäinen Muurametalojen talopaketti toimitetaan Venäjälle jo toukokuun aikana.

Muurametalojen toimitusjohtajan Lauri Vappulan mukaan Muurametalot on hankkeen moottori, mutta jokaisen yrityksen rooli on oleellinen ja jokainen yritys tekee hankkeessa omaa vientiään.

Pietarin läheisyydessä Laatokan rannalla sijaitseva 13 hehtaarin kokoinen omakotitaloalue käsittää yhteensä 134 tonttia. Yhteishankkeella tavoitellaan lähivuosina useiden satojen talojen myyntiä ja kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa. Jatkossa tavoitteena on aloittaa laajempi markkinointi ja myös talojen valmistus Venäjällä.

Kuuden yrityksen yhteisprojektia viedään eteenpäin Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n vetämässä Kehittyvä asuminen -klusterissa.

− Harvalla yrityksellä on sellaiset hartiat, joilla tällaisia projekteja voisi yksin toteuttaa. Klusteriyhteistyöllä on saatu joukkovoimaa ja luotu sitä kautta myös uskottavuutta, kun tarjoajana on pienen pk-yrityksen sijaan vaikka 100 miljoonan euron liikevaihdon yritysrypäs, sanoo kehittämispäällikkö Matti Paatola Jykesistä.

Tilaelementtitalon Pietarin alueelle toimittaa Muurametalot Oy, ulkoverhouksesta ja sisustustuotteista vastaa Siparila Oy, LämpöYkkönen Oy tuo talotekniikan, SunSauna Oy saunapaketin ja Allaway Oy keskuspölynimuripaketin. Osakeyhtiö lamit.fi huolehtii energialaskennasta ja -mittauksesta sekä energiatodistuksesta.

Neuvotteluja yhteisprojekteista käydään parhaillaan myös uusien yritysten kanssa.

Venäläisiksi kumppaneiksi valikoituivat OOO Lapinhonka ja investointiyhtiö OOO Tihaja Ladoga.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Lähes kolmen promillen rattijuoppo ajoi vastaantulijoiden kaistalla Jämsässä

HS: Jyväskylän kaupunginteatterista irtisanoutunutta Natalil Lintalaa ei otettu alkoholisminsa kanssa aluksi vakavasti: "Nuori nainen, jolla on työt ja kaikki, eihän hän voi olla alkoholisti"

Laukaan naudoista ei tarkkoja havaintoja, kotitilalla rakennetaan mahdollisimman vahvaa aitausta: "Keväällä ne tulivat rakennusten seinienkin läpi"

Konneveden ex-kunnansihteeri vaatii kuntaa kumoamaan hänen irtisanomisensa

Kaupunkipyörät tekevät tuloaan Jyväskylään, mutta unohtuiko turvallisuus? Yhteiskäyttökypärä "ei ole osoittautunut toimivaksi malliksi"

Jyväskyläläistoimittaja palaa Perjantai-ohjelman juontajaksi: “Eihän minulla perjantaisin ole parempaakaan tekemistä”

Vielä ehdit vastata Keskisuomalaisen kyselyyn: Miksi Jyväskylän eput valitsivat ekaksi vieraaksi kieleksi englannin?

Kenen käsiin uskot asiasi, jos itse et enää pystykään niitä hoitamaan? Edunvalvontavaltuutuksia vahvistetaan vuosi vuodelta enemmän

Matti Nykäsen Pia-leski Seiskassa: Perunkirjoituksessa paljastui yllättäviä velkoja

Lasse Saarenpää osti Jämsänkosken Ilveslinnan vahingossa ja kauhistui, kun saapui ensimmäisen kerran paikalle – "Olen ihastunut!" hän sanoo nyt

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.