Jyväskylästä pientaloja Pietariin

Kuusi Jyväskylässä toimivaa yritystä lähtee yhteiseen pientalojen vientihankkeeseen Pietariin. Sopimus ensimmäisestä talotoimituksesesta allekirjoitettiin maanantaina, ja eensimmäinen Muurametalojen talopaketti toimitetaan Venäjälle jo toukokuun aikana.

Muurametalojen toimitusjohtajan Lauri Vappulan mukaan Muurametalot on hankkeen moottori, mutta jokaisen yrityksen rooli on oleellinen ja jokainen yritys tekee hankkeessa omaa vientiään.

Pietarin läheisyydessä Laatokan rannalla sijaitseva 13 hehtaarin kokoinen omakotitaloalue käsittää yhteensä 134 tonttia. Yhteishankkeella tavoitellaan lähivuosina useiden satojen talojen myyntiä ja kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa. Jatkossa tavoitteena on aloittaa laajempi markkinointi ja myös talojen valmistus Venäjällä.

Kuuden yrityksen yhteisprojektia viedään eteenpäin Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n vetämässä Kehittyvä asuminen -klusterissa.

− Harvalla yrityksellä on sellaiset hartiat, joilla tällaisia projekteja voisi yksin toteuttaa. Klusteriyhteistyöllä on saatu joukkovoimaa ja luotu sitä kautta myös uskottavuutta, kun tarjoajana on pienen pk-yrityksen sijaan vaikka 100 miljoonan euron liikevaihdon yritysrypäs, sanoo kehittämispäällikkö Matti Paatola Jykesistä.

Tilaelementtitalon Pietarin alueelle toimittaa Muurametalot Oy, ulkoverhouksesta ja sisustustuotteista vastaa Siparila Oy, LämpöYkkönen Oy tuo talotekniikan, SunSauna Oy saunapaketin ja Allaway Oy keskuspölynimuripaketin. Osakeyhtiö lamit.fi huolehtii energialaskennasta ja -mittauksesta sekä energiatodistuksesta.

Neuvotteluja yhteisprojekteista käydään parhaillaan myös uusien yritysten kanssa.

Venäläisiksi kumppaneiksi valikoituivat OOO Lapinhonka ja investointiyhtiö OOO Tihaja Ladoga.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Pesäpalloväki on iloinen Jyväskylän Kiri-hankkeesta – "Kukaan pelaaja, joiden kanssa olemme keskustelleet, ei ole sanonut ei"

27 hiehoa yhä karkuteillä Leivonmäen kansallispuistossa – hiekkamontulle saarrettu lauma pääsi jälleen karkuun

Jyväskyläläisten Anniinan ja Jarkon vesibussista rakennettu kesäkoti on Suomen kolmanneksi kaunein mökki

Uudet liikennevalot lupaavat helpotusta Vaajakosken liikenneruuhkiin, mutta odotus jatkuu vielä

Kivijärveläinen Antti Kotilainen valmistautuu vuoden päähän siirrettyihin frisbeegolfin EM-kisoihin – nopea käsi on miehen salaisuus

Keuruulla tapahtuu Suomen kuvataiteen päivänä perjantaina –  tarjolla residenssitaiteilijoiden työskentelyä, vuosinäyttelyn avaus sekä avoin maalaustapahtuma

Aiemminkin jyväskyläläistä parturiliikettä väijynyt orava sotki itsensä kiipeliin takahuoneessa – "Verhon takana se katsoi kaihoisasti ulos"

Tourulan sillalle tulee uusi miniramppi skeittareille – lähellä olympiapaikkaa oleva Heini Luotola valoi torstaina betonia nilkkavammasta huolimatta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.