Könttä: "Keskustan ja kokoomuksen välillä pidettävä selvä ero"

Jyväskyläläinen tuore eduskuntavaaliehdokas Joonas Könttä (kesk.) kritisoi blogikirjoituksessaan räväkästi keskustan puoluejohtoa. Hän esittää blogissaan, että Juha Sipilästä tulisi oiva puheenjohtaja kokoomukselle.

Könttä kommentoi kannanotollaan uutista, jossa Sipilä kertoo puolueiden eroista (Ksml 11.4.). Suorasanaisesta kannanotostaan huolimatta Könttä kertoo kannattavansa Sipilää myös jatkokaudelle, mutta haluavansa kiinnittää huomiota siihen, ettei keskusta ajaudu liian lähelle kokoomusta.

– Sipilä on pitkiin aikoihin kokoavin ja joukkoa eteenpäinvievin puheenjohtaja. Mutta myös puoluejohtoa pitää ja saa kristisoida, jos siihen on aihetta. Keskustan ja kokoomuksen välillä on pidettävä selkeä ero. Kun keskusta on mennyt liian lähelle kokoomuksen politiikkaa, meille on käynyt aina huonosti, Könttä sanoo.

Hän opiskelee valtio-oppia ja erikoistuu Venäjän ja Itä-Eurooppaan. Hän pitää presidentti Sauli Niinistön linjauksia oikeina.

– Suomella on ollut hyvät idänsuhteet ja niitä tulee jatkossakin vaalia. Tällä hetkellä pitää toimia mukana EU:n yhteisessä rintamassa, mutta talouspakotteet ovat mielestäni viimeinen keino.

Könttä on asunut Jyväskylässä viisi vuotta.

– Keski-Suomella on valtava potentiaali luoda kasvua, siinä valtio pystyy auttamaan. Meillä on kotimaista energiaa ja mahdollisesti myös tietotekniikan suhteen voimme vielä kasvaa. Voimme olla innovatiivinen maakunta, saada työtä ja sitä kautta hyvinvointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilä: "Tämä on suurin ero keskustan ja kokoomuksen välillä"

Uusimmat

Keski-Suomi

Miss Suomi -finaalissa nähtävä Noona Pölkki, 25, pyörittää asuntobisnestä, viihtyy moottoripyörän selässä ja rakastaa Kyyjärven luontoa: "Olen sydämeltäni maalaistyttö"

Rallitähdet tulevat sittenkin Jyväskylään – Jämsässä samana päivänä kolmen erikoiskokeen ralli

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Tanssikansalle uutta: Lavatanssifestarit Himoksella ensi vuonna

Poliisi esittää pyynnön jämsänkoskelaisille kameroiden omistajille – syynä uusi tieto Pekka Katajan murhan yrityksestä

Sähköpyöriä myydään nyt paljon – myös tavallisen polkupyörän voi sähköistää

Selma, 10, Laukaasta on kokenut vaeltaja ja kertoo nyt lapsen näkökulman tästä muotilajista – "Kilometri vielä ja sitten kirjatauko"

Tuoko uusi kikka Leivonmäen kansallispuistoon karanneet hiehot takaisin kotiin? – "Haasteellista on saada ne yhteistyökykyisiksi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.