Kaikkien aikojen Mario-pelit, katso lista

Japanilainen pelijätti Nintendo on julkaissut maanmainioita Super Mario -tasohyppelypelejä jokaiselle konsolilleen aina vuodesta 1985 alkaen, jolloin putkimies tähditti ensimmäistä Super Mario Bros. -peliä. Tässä sarjan viisi parasta osaa:

Super Mario Bros. 3 (NES, 1991)

Legendaarinen kasibittinen NES-konsoli vietiin äärimmilleen sekä pelattavuuden monipuolisuudessa että graafisessa ulosannissa Super Mario Bros. 3 -pelissä. Se muistetaan etenkin hauskoista puvuista, jotka antoivat Mariolle uusia kykyjä.

Super Mario World (SNES, 1992)

Nintendo teki kaiken oikein Super Mario Worldissa, joka on vahvasti ehdolla kaikkien aikojen parhaaksi kaksiulotteiseksi tasohyppelypeliksi. Kokonaisvaltaisesti hauskempaa tai mukaansatempaavampaa pelikokemusta saa hakea.

Super Mario World 2: Yoshi's Island (SNES, 1995)

Koska Nintendon luoma kaksiulotteinen pelattavuus oli jo liki täydellistä, se päätti kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä. Pääosan sai Yoshi-dinosaurus, joka kuljetti selässään Mario-vauvaa. Tämä huipputeos lienee sarjan haastavin osa.

Super Mario 64 (Nintendo 64, 1997)

Mario siirtyi kolmiulotteisuuteen mestarillisesti ja asetti standardit modernille pelikokemukselle. Ja toisin kuin monet muut aikansa kolmiulotteiset pelit, Super Mario 64 on kestänyt vuodet erinomaisesti ollen yhä lajityyppinsä huipulla.

Super Mario Galaxy 2 (Wii, 2010)

Siinä missä Super Mario World hio kaksiulotteisen pelattavuuden maksimiinsa, voi Super Mario Galaxy 2:n sanoa tehneen saman kolmiulotteiselle. Mestariteos onkin yksi nykyisen konsolisukupolven hienoimpia saavutuksia.

Lue keskiviikon 15.8. Keskisuomalaisesta arvio sarjan tuoreimmasta osasta New Super Mario Bros. 2:sta, joka julkaistaan Nintendo 3DS:lle 17.8.2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Keuruulaiselta Anna-Liisa Viinikalta esikoisromaani

Näky kuin Chernobyl-minisarjasta – katso ilmasta kuvattu video pahasti tuhoutuneesta senioritalon katosta

Betonipalat lentelivät tielle, kun kuorma-auto osui siltaan Vaajakoskella – kuljettaja ei huomannut vahinkoaan, ilmoituksen teki takana tuleva

Palokassa ulosajo Kirrin pohjoispuolella – palomestarin mukaan onnettomuus sattunut jopa tunteja sitten, kuljettaja kuoli tilanteessa

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Taksikuski Emma Mäklin kuljetti Palokan palossa kotinsa menettäneitä ilmaiseksi – "Hädänalaisten auttaminen on itselleni tärkeää"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.