Kaikkien aikojen Mario-pelit, katso lista

Japanilainen pelijätti Nintendo on julkaissut maanmainioita Super Mario -tasohyppelypelejä jokaiselle konsolilleen aina vuodesta 1985 alkaen, jolloin putkimies tähditti ensimmäistä Super Mario Bros. -peliä. Tässä sarjan viisi parasta osaa:

Super Mario Bros. 3 (NES, 1991)

Legendaarinen kasibittinen NES-konsoli vietiin äärimmilleen sekä pelattavuuden monipuolisuudessa että graafisessa ulosannissa Super Mario Bros. 3 -pelissä. Se muistetaan etenkin hauskoista puvuista, jotka antoivat Mariolle uusia kykyjä.

Super Mario World (SNES, 1992)

Nintendo teki kaiken oikein Super Mario Worldissa, joka on vahvasti ehdolla kaikkien aikojen parhaaksi kaksiulotteiseksi tasohyppelypeliksi. Kokonaisvaltaisesti hauskempaa tai mukaansatempaavampaa pelikokemusta saa hakea.

Super Mario World 2: Yoshi's Island (SNES, 1995)

Koska Nintendon luoma kaksiulotteinen pelattavuus oli jo liki täydellistä, se päätti kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä. Pääosan sai Yoshi-dinosaurus, joka kuljetti selässään Mario-vauvaa. Tämä huipputeos lienee sarjan haastavin osa.

Super Mario 64 (Nintendo 64, 1997)

Mario siirtyi kolmiulotteisuuteen mestarillisesti ja asetti standardit modernille pelikokemukselle. Ja toisin kuin monet muut aikansa kolmiulotteiset pelit, Super Mario 64 on kestänyt vuodet erinomaisesti ollen yhä lajityyppinsä huipulla.

Super Mario Galaxy 2 (Wii, 2010)

Siinä missä Super Mario World hio kaksiulotteisen pelattavuuden maksimiinsa, voi Super Mario Galaxy 2:n sanoa tehneen saman kolmiulotteiselle. Mestariteos onkin yksi nykyisen konsolisukupolven hienoimpia saavutuksia.

Lue keskiviikon 15.8. Keskisuomalaisesta arvio sarjan tuoreimmasta osasta New Super Mario Bros. 2:sta, joka julkaistaan Nintendo 3DS:lle 17.8.2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

LähiTapiola Keski-Suomen tulos parani – sijoitustoiminnasta poikkeuksellisen hyvät tuotot

Lauri Markkanen pelaa Chicago Bulls -sopimuksensa loppuun – Pekka-isä vahvistaa asian Keskisuomalaiselle

Näin Jyväskylä onnistui pysäyttämään alaikäisten jengiytymisen – "Siellä oli rajuja juttuja, kuten järjestettyjä tappeluita"

Graniitissa voi bongata pesistähtiä eri seuroista – Jyväskylässä asuvat pelaajat treenaavat talvikaudella paljon yhdessä

Jyväskylän MM-ralli alkaa Harjulta ja päättyy Laajavuoreen, jossa pidetään myös palkintoseremoniat – juhlaralliin tekee paluun myös takavuosien klassikkopätkä, katso video

Jyväskylän pääkirjasto haluaa Kävelykadun varteen, vaikka omat tilat pienenisivät – "Kirjasto on kansan paikka"

Keuruulla viritellään jälleen kevään taikoja – KeuPa HT pelaa nousujohteista kautta tasaisessa Mestiksessä

Ähtärin eläinpuiston mesikämmenet vetelevät vielä hirsiä, mutta iäkkään joogakarhun kunto huolestuttaa hoitajia – "Mimmi on viettänyt talviunta kuivin suin"

Baba Jagan kannoilla – Dess Terentjevan ja Susanna Hynysen esikoisteos on yhdistelmä kasaria, venäläistä kulttuuria sekä toiseuden ja ulkopuolisuuden teemoja

Pahoinpitelijä käskytti uhrinsa ryömimään ja mursi tilanteeseen puuttuneen miehen poskiluun Keuruulla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.