Kampus Datan enemmistö myytiin Vaasaan

Vaasalainen Multitronic Oy on hankkinut omistukseensa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnalta (JYY) enemmistön jyväskyläläisen Kampus Data Oy:n osakekannasta. Multitronic omistaa kaupan jälkeen Kampus Datasta 51 prosenttia ja Multitronicin tytäryhtiöt iTronic Vaasa sekä iTronic Seinäjoki molemmat 10 prosenttia. JYY jää Kampus Dataan vähemmistöosakkaaksi.

Multitronic on vuonna 1995 perustettu tietotekniikka-alan yritys. Multitronic on kasvanut yhdeksi isoista tietotekniikka-alan verkkokaupoista Suomessa. Yrityksen verkkokaupassa on tarjolla yli 500 000 tuotetta.

Multitronicilla on iTronic Apple-myymälät Vaasassa, Seinäjoella ja Lappeenrannassa sekä PC-myymälät Vaasassa ja Pietarsaaressa. Jyväskylän-myymälään ovat tulossa sekä Multitronic-PC-myymälä että iTronic- eli Apple-myymälä. Laite- ja tuotemyynnin lisäksi yritys tarjoaa tietokoneiden ja mobiililaitteiden huoltopalveluja.

Vuonna 1987 perustetulla Kampus Datalla on toimipiste Jyväskylässä. Kampus Datan tuotevalikoimassa on laajasti tietokoneita, oheislaitteita, ohjelmistoja sekä verkkotuotteita ja -tarvikkeita.