Kansallisbalettia lukiolaisille Viitasaarella

Viitasaaren lukiolaiset saivat ainutkertaisen mahdollisuuden harjoitella tanssia oikeiden balleriinojen opissa, kun Kansallisbaletin ryhmä nuoria tanssijoita poikkesi paikkakunnalle. Ryhmä veti torstaina tanssityöpajaa vapaaehtoisille lukiolaisille sekä esitti tanssija Minna Tervamäen nuorille katsojille suunnatun tanssiteos Tanssimatsin koululaisnäytöksenä.

Tanssimatsi on Kansallisoopperan tiedottajan Jussi Iltasen mukaan suunniteltu esitettäväksi koulujen liikuntasaleissa eikä näin ollen vaadi suuria lavasteita. Teos sai ensi-iltansa keväällä 2012, mutta sitä ei ole aikaisemmin esitetty Keski-Suomessa.

Työpajassa kansainvälisen tanssiryhmän suomalaisjäsenet opettivat lukiolaisille baletin alkeita ja nykytanssia.

– Teemme joka päivä samat harjoitukset, ne eivät merkittävästi muutu vuosien varrella. Voisimme mennä 10-vuotiaiden kanssa samoille balettitunneille ja ne tarjoaisivat meille ihan riittävästi haastetta, kertovat tanssijat Emmi Pennanen ja Sari Ikonen.

Lukiolainen Olka Tolonen ei ollut koskaan aikaisemmin kokeillut balettia, mutta kokemus jätti hyvän mielen. Tanssiharrastuksen pariin nuori nainen tuskin kuitenkaan hakeutuu.

– Viitasaarella ei taida olla hirveästi tarjontaa. Taidan pitäytyä jalkapallossa, Tolonen tuumii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Älykästä liikennettä – Totta se on: vihreä valo suosii linja-autoja Jyväskylässä

Suomalaiset maksoivat 50 miljoonaa tyhjästä – asiantuntijan mukaan virtuaalivaluutta Onecoiniin sijoittaneet eivät saa rahoistaan mitään takaisin

Puuppolankoskentien liittymä valtatielle suljetaan – käyttöön tulee Salmelantien uusi liittymä ja kulku päiväkodille alittaa valtatien

Nainen tunnisti ystävältään varastetun läskipyörän ja jäljitti sillä karkuun pinkoneen varkaan Jyväskylässä

100-vuotias Juho Vuoristo ei koskaan hankkinut autoa eikä ajokorttia – Taustalla vaimon päätös

Jämsän terveysriidan sovittelusta päätetään maanantaina – ulkopuolisen välittäjän hankkimista harkitaan

Jukka Lehtinen Keski-Suomen ely-keskuksen ylijohtajaksi

Jyväskyläläinen Mikko sai puhelun "tekniseltä tuelta" ja päätti vedättää huijaria – "Ajattelin, että keskustelen sen kanssa ja esitän tyhmää"

Hirvivahinkokorvausten määrä puolittui Keski-Suomessa – eniten korvauksia maksetaan Keuruuseen, Toivakkaan ja Kivijärvelle

Hoitajamitoitus voi jopa vähentää hoivapaikkoja – "Tiloja on, mutta asiakkaita ei paikoille voida ottaa, koska hoitajia ei ole"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.