Karstulan jäähalli otetaan käyttöön syyskuussa

Karstulaan koulukeskuksen viereen rakennettu jäähalli on viimeistelyjä vaille valmis. Jäälle on tarkoitus päästä syyskuun alussa.

– Nyt laitellaan vielä jääareenaa ja pukuhuoneita, mutta muuten kaikki alkaa olla kunnossa, hallin rakennuttanut Karstula Areena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Järvi kertoo.

Viikonvaihteessa areenaa ja ympäristöä siivotaan talkoilla, ja yleisö pääsee tutustumaan halliin 23. elokuuta. Jäänteko aloitetaan samoihin aikoihin.

Jäähallin varsinaista avajaispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Jäähallin liiketoiminnasta huolehtii karstulalaisen Seppo Kronqvistin Dot House Oy. Toimenkuvaan kuuluvat markkinointi, mainostaminen ja kahvion hoito.

Areenan omaksi työntekijäksi valmistuu oppisopimuskoulutuksella Vierumäen urheiluopiston ja Poken kautta Jani Paajanen. Hän hoitaa hallin käytännön työt, kuten jäädytykset,

Teräselementeistä ja Karstulan metsien hirsistä tehty halli maksoi kolme miljoonaa euroa. Suunnitteluvaiheessa hinta-arvio oli noin kaksi miljoonaa.

Rakentamiseen on käytetty opetus- ja kulttuuriministeriön 62 000 euron ja Karstulan kunnan 650 000 euron avustukset. Kunta on lisäksi sitoutunut ostamaan vuosittain halliyhtiön palveluja, muun muassa jääaikaa, 50 000 eurolla.

Rakentamista on tuettu myös yksityisille ihmisille ja yrityksille myytyjen halliosakkeiden myyntituloilla.

Hallin valmistuminen on viivästynyt. Alun perin sen harjakaisia piti viettää 12.12.2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.