Keski-Suomen työttömien määrä kasvoi tuhannella

Työttömyys Keski-Suomessa on noussut 1058 henkilöllä vuoden takaiseen verrattuna. Työttömiä työnhakijoita oli 22 612 tammikuun lopussa. Työttömyyden kasvuvauhti on kuitenkin hieman hidastunut, sillä Keski-Suomessa oli tammikuun lopussa 396 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin joulukuun lopussa.

Myös koko maassa on yli 30 000 työtöntä enemmän viime vuoden tammikuuhun verrattuna, vaikka työttömyyden kasvuvauhti on hidastunut hiukan myös valtakunnallisesti. Suomessa oli tammikuussa 359 614 työtöntä työnhakijaa.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Keski-Suomessa 17,6 prosenttia ja koko maassa 13,7 prosenttia tammikuun lopussa.

Keski-Suomen työttömyysaste on kolmatta kuukautta peräkkäin ELY-keskusten toiseksi korkein. Keski-Suomea synkempi työttömyysaste on vain Kainuussa, 18,2 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Happeen rivit tiivistyneet vaikean alkukauden jälkeen – "Seitsemän päästettyä maalia kolmeen otteluun on salibandyssa todella vähän"

CMI jalkautui Jyväskylän kouluihin: kasiluokkalaisten saaman tehtävän ratkaisi yksi oppilas – "Hän oivalsi saman kuin presidentti Martti Ahtisaari aikanaan"

Jyväskylä irtisanoo vanhusten kotihoidon ostopalvelusopimukset Mehiläisen, Attendon ja Jyväskylän Hoivapalvelujen kanssa – Kaupungin oman tuotannon rinnalla vaihtoehtona on palveluseteli

Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelujohtaja on valittu – Tällä hetkellä tehtävää hoitava valittiin varasijalle

Lasten suosima silta lahosi leikkipuistossa Jyväskylän Nenäinniemessä – kaupungin reaktio yllätti asiasta raportoineen Annan

Jämsän kaupungin organisaatio menee uusiksi – Torstaina alkaneet yt-neuvottelut koskevat enintään 30 työntekijää

Ruotsinkielinen koululaisooppera oli Viitasaarella ihan mahtava kokemus – Haapaniemen kuudesluokkalaiset esiintyivät yhdessä Kansallisoopperan ammattilaisten kanssa

Poliisitutkinta käynnistyi kehitysvammaisten ryhmäkodissa Jyväskylässä – käyttivätkö ohjaajat väärin asukkaiden rahoja?

Tanssitaiteilija, Keski-Suomen tanssin entinen läänintaiteilija Mirja Tukiainen on kuollut

Ahtisaari-päivillä Jyväskylän Agorassa puhuttiin tulevaisuuden koulutuksen haasteista Arto Nybergin johdolla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.