Keski-Suomen työttömyys alitti jälleen 10 prosenttia

Keski-Suomen työttömyysaste alitti toukokuussa 10 prosenttia - toisen kerran sitten kesäkuun 1991. Työnvälitystilaston mukaan maakunnassa oli toukokuun lopussa 12 428 työtöntä työnhakijaa eli 9,5 prosenttia työvoimasta. Vuosi sitten toukokuussa Keski-Suomen työttömyysaste oli 9,8 prosenttia.

Tiistaina julkaistuista luvuista ei voida vielä päätellä, että työttömyys olisi painunut Keski-Suomessa pysyvästi 10 prosentin haamurajan alapuolelle, sillä kausiluontoisesti työttömyys on alimmillaan aina toukokuussa.

Huhtikuun lopusta työttömien määrä laski Keski-Suomessa 721:llä. Koko maassa oli toukokuun lopussa 184 040 työtöntä työnhakijaa, mikä on 8 301 huhtikuuta ja 17 989 viime vuoden toukokuuta vähemmän.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,7 prosenttia. Keski-Suomea korkeampi työttömyysaste oli toukokuussa Lapin (11,9 %) seka Pohjois-Karjalan (11,3 %) ja Kainuun (11,3 %) TE-keskusten alueilla. Alin työttömyysaste, 4,5 prosenttia, oli Pohjanmaalla ja seuraavaksi alin Uudellamaalla (4,6 %).

Maan kymmenen suurimman kaupungin joukossa Jyväskylä piti yhä perää 10,9 prosentin työttömyydellään. Uuden Jyväskylän eli Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden toukokuun lopun yhteiseksi työttömyysasteeksi tuli 10,2 prosenttia, joka on hieman parempi kuin Lahden (10,5 %) tai Oulun (10,4 %) työttömyysaste.

Keski-Suomen kunnista kärjessä jatkoi Kivijärvi 6,2 prosentin työttömyysasteellaan. Lisäksi 15 muuta maakunnan kuntaa kirjasi alle 10 prosentin työttömyyden. Jämsänkoski oli toukokuussa 13,5 prosentin työttömyysasteellaan Keski-Suomen pahin työttömyyskunta.

Uusimmat

Keski-Suomi

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

KeuPa sai hengähdystauon puolivälieräsarjassa kukistamalla vihdoin sarjakärjen – "Kai jätkät siitä vähän ottivat koppia"

Kyyjärvi on jälleen selkä seinää vasten – Liigakarsinnat vaativat supersunnuntain

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

JoSePan futsal-kausi päättyi – Vastustajan ykköstykki teki sarjassa yhtä monta maalia kuin JoSePa-pelaajat yhteensä

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

Kampuksen Dynamo ryntäsi ensimmäisenä futsal-liigan välieriin – brasilialaisvahvistus avasi maalitilinsä pudotuspeleissä

Mitä eroa on lajilla ja lajikkeella? Mistä lepän hedenorkot ilmestyvät? Asiantuntijat vastaavat

Eemil Helander kiskoi kultaa Keuruulle nuorten SM-hiihdoissa

Pitkittynyttä vaivaa varten määrätty antibioottikuuri toi Merja Kohvakalle yöunet vievän allergian, ja se saattoi pelastaa hänen henkensä: "Se oli onnekas yskä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.