Keski-Suomen vienti lähti lievään nousuun

Keski-Suomen yritysten vienti on kääntynyt nousuun, kertoo torstaina julkistettu Keski-Suomen Aikajana, joka kuvaa ja analysoi Keski-Suomen yritystoimintaa ja aluetaloutta. Myös matkailussa on hyvä vire.

Maakunnan yritysten viennin lasku pysähtyi ja suunta kääntyi nousuun viime vuoden lopussa. Kasvu jatkui myös kuluvan vuoden alussa. Viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana maakunnan yritysten vienti oli edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna vajaat 4 prosenttia korkeammalla tasolla.

Euroopan johtavissa talousmaissa näkyy orastavia kasvun merkkejä ja useimmissa kriisimaissa tilanne on vakiintumassa. Suomessa tuotannon lasku on jatkunut, työttömyys kasvanut ja yritysten odotukset pysyneet synkkinä.

Myös Keski-Suomessa yritysten liiketoiminta kehittyi heikosti viime vuoden jälkipuolella ja kuluvan vuoden alussa. Kotimaisen kysynnän hiipuminen on pysäyttänyt palveluiden kasvun. Matkailualan kasvu on kuitenkin jatkunut. Jalostusaloilla näkyy positiivisia merkkejä, kun teknologiateollisuuden vienti kääntyi nousuun viime vuoden lopulta alkaen ja myös metsäteollisuudenviennin lasku pysähtyi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.