Tässä on Suomen saunamaakunta – katseet kohti kansainvälisiä markkinoita

Keski-Suomi julistautui tiistaina Jyväskylän satamassa maailman saunamaakunnaksi.

– Uskomme vahvasti, että Suomen paras saunaelämys löytyy jatkossa Keski-Suomesta. Kotimaisten asiakkaiden lisäksi katseet ovat vahvasti kansainvälisessä asiakasryhmässä. Saunalla on iso merkitys Keski-Suomen teollisuudelle, matkailulle ja työllisyydelle, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Hankkeen moottorina on Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallitus. Matkailuhallitus on todennut, että sauna on yksi maakunnan kärkimatkailutuotteista. Käytännössä julistautuminen tarkoittaa toimialat ylittävää yhteistyötä saunabisneksen ja matkailun edistämiseksi.

– Sauna koskettaa kaikkia matkailuyrittäjiä koosta riippumatta, kuvailee Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallituksen puheenjohtaja, HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Seuraavaksi esimerkiksi keskisuomalaista saunaelämystä kootaan yhteen verkkosivuille ja muihin sähköisiin kanaviin ja saunan ympärille halutaan kehittää myös erilaista tapahtumayhteistyötä, kuten vierailuja sauna- ja kiuasrakentajien tehtaille.

– Tavoitteena on kehittää saunatuote niin vahvaksi, että Keski-Suomi voi ylpeästi kantaa maailman saunamaakunnan arvonimeä, kauppakamarin tiedotteessa sanotaan.

Kuinka Keski-Suomi saisi kaiken hyödyn irti tittelistään ja saunoistaan? Kerro ajatuksesi kommentoimalla tätä juttua.

Uusimmat

Keski-Suomi

Ympäristöahdinko muotoutui musikaaliksi, jonka tekemiseen ei yksi lukukausi riittänyt – Äänekosken lukiolaiset käsikirjoittivat, sävelsivät ja sanoittivat teoksensa itse

Poliisiin voi tietysti luottaa, mutta entä vaihtoautorivistöstä kurkkivaan entiseen poliisiautoon?

Tiesitkö tämän Nikolainkulmasta? Jyväskylän historian merkittävin pidätys ja yhteys vuoden 1912 olympialaisiin

JYP piti pintansa ja teki sen mitä pitikin – RD:n tulikoe päättyi kolmeen pisteeseen

"Käsijarru ei toimi ja joudutte jonkun verran kärsimään" – Linja-autonkuljettajan outo monologi hämmensi matkustajia Jyväskylästä Tampereelle

Potilastietojärjestelmän aikataulun on pidettävä Muuramessa

Happee pelaa tänään Suomen Cupin finaalipaikasta ja sunnuntaina liigapisteistä – ”Suomen Cup on yksi kauden päätavoitteista"

"Talo on kuin hyvä kaveri" – plastiikkakirurgi myy arvokohdetta Jyväskylän Älylässä yli 800 000 eurolla haikein mielin

Joillakin Nordean asiakkailla vaikeuksia maksamisessa – "Ongelma poistuu sovelluksen päivittämisellä"

Keski-Suomi kuroi kiinni "menetetyn vuosikymmenen" – maakunnan yrityksissä on nyt työntekijöitä yhtä paljon kuin huippuvuonna 2008

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.