Tässä on Suomen saunamaakunta – katseet kohti kansainvälisiä markkinoita

Keski-Suomi julistautui tiistaina Jyväskylän satamassa maailman saunamaakunnaksi.

– Uskomme vahvasti, että Suomen paras saunaelämys löytyy jatkossa Keski-Suomesta. Kotimaisten asiakkaiden lisäksi katseet ovat vahvasti kansainvälisessä asiakasryhmässä. Saunalla on iso merkitys Keski-Suomen teollisuudelle, matkailulle ja työllisyydelle, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Hankkeen moottorina on Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallitus. Matkailuhallitus on todennut, että sauna on yksi maakunnan kärkimatkailutuotteista. Käytännössä julistautuminen tarkoittaa toimialat ylittävää yhteistyötä saunabisneksen ja matkailun edistämiseksi.

– Sauna koskettaa kaikkia matkailuyrittäjiä koosta riippumatta, kuvailee Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallituksen puheenjohtaja, HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Seuraavaksi esimerkiksi keskisuomalaista saunaelämystä kootaan yhteen verkkosivuille ja muihin sähköisiin kanaviin ja saunan ympärille halutaan kehittää myös erilaista tapahtumayhteistyötä, kuten vierailuja sauna- ja kiuasrakentajien tehtaille.

– Tavoitteena on kehittää saunatuote niin vahvaksi, että Keski-Suomi voi ylpeästi kantaa maailman saunamaakunnan arvonimeä, kauppakamarin tiedotteessa sanotaan.

Kuinka Keski-Suomi saisi kaiken hyödyn irti tittelistään ja saunoistaan? Kerro ajatuksesi kommentoimalla tätä juttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.