Keski-Suomi-palkinnon pokkasi Sumiaisten koulu

Tämän vuoden Keski-Suomi-palkinnon on voittanut Sumiaisten koulu Äänekoskelta. Voittaja julistettiin lauantaina puolenpäivän aikaan kauppakeskus Forumissa Jyväskylän ydinkeskustassa.

– Tuntuu huikealta. Koulu on toiminut yli sata vuotta. Koululla on hieno ympäristö toimia ja liikkua, kommentoi voittoa tuoreeltaan koulun rehtori Risto Korhonen.

Palkinto myönnettiin tällä kertaa toiminnasta, joka edistää kuntoilua, liikkumista ja terveitä elämäntapoja. Voittajan valitsi Olympiakomitean alaisen Huippu-urheiluyksikön johtaja, ex-mäkivalmentaja Mika Kojonkoski. Kojonkoski ei ollut tilaisuudessa paikalla, vaan hänen perustelunsa kertoi esiraadin puheenjohtaja, Keski-Suomen liikunta ry:n aluejohtaja Petri Lehtoranta.

– Pienet teot arkipäivässä ratkaisevat, Lehtoranta viestitti Kojonkosken ajatuksista.

Sumiaisten koulun saama palkinto on keskisuomalaisen kuvanveistäjän Kirsi Tapperin tätä tarkoitusta varten tekemä seinäveistos, Keskisuomalainen kulkupeli.

Kolme muuta finalistia olivat Jyväskylän Parkourakatemia ja Jyväskylän Sirkuskoulu, Jämsän Muistiyhdistys ry sekä Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry. Alun perin kilpailussa oli mukana 16 ehdokasta.

Keski-Suomen liitto palkitsee Keski-Suomen päivänä 18. huhtikuuta henkilön tai yhteisön, joka on edistänyt tai edistää maakunnan hyvinvointia, yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa. Palkinnon teema vaihtuu vuosittain. Maakuntahallitus perusti palkinnon vuonna 2012. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Karstulan kunnan Taitava Karstula -hanke (2014, teemana Meiän mesta – paras paikka nuorille) ja Keski-Suomen keskussairaala (2013, teemana työhyvinvoinnin edistäminen taiteen, kulttuurin ja muiden luovien menetelmien avulla).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.