Keskimaa lopettaa kaksi myymälää

Osuuskauppa Keskimaa on lopettaa Palokan Emotionin ja Niemisjärven Salen liiketoiminnan. Emotion suljetaan helmikuun lopussa ja Niemisjärven Sale maaliskuun lopussa.

Molempien yksiköiden kannattavuus on heikko eikä näköpiirissä ole sellaisia muutoksia, jotka parantaisivat tilannetta. Keskimaa tarjoaa molempien myymälöiden työntekijöille työtä Keskimaan muista toimipaikoista.

Emotionissa on työskennellyt vakituisesti 2 työntekijää. He siirtyvät työskentelemään Jyväskylän Sokokselle. Niemisjärven Salessa työskentelee vakituisesti 3 työntekijää, joille tarjotaan töitä Keskimaan lähialueiden päivittäistavarakaupan toimipaikoista.

Emotion avattiin marraskuussa 2011. Kahden toimintavuotensa aikana myymälä ei ole saavuttanut sille suunniteltua myynnin tasoa, mistä johtuen toiminta on ollut tappiollista.

Niemisjärven Salen toiminta on ollut jo useiden vuosien ajan tappiollista.

– Nykyisin asiakkaat odottavat ruokakaupalta laajoja ja monipuolisia valikoimia, mikä on ohjannut asiakkaita lähialueiden sekä Jyväskylän alueen päivittäistavaramyymälöihin, kommentoi Keskimaan Sale-ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

Niemisjärveä lähinnä ovat Keskimaan toimipaikoista Hankasalmen, Lievestuoreen ja Vaajakosken S-marketit sekä Hankasalmen aseman Sale-myymälä ja Vaajakosken ABC-liikennemyymälä.

Keskimaa on käynnistänyt selvitystyön Salen kiinteistön uudelleenkäytöstä. Kiinteistölle etsitään ostajaa.

– Tämä päätös on syntynyt pitkällisen harkinnan jälkeen. Yksikköjen toiminnan jatkamiselle ei ole erilaisista vaihtoehtoselvityksistä ja säästötoimenpiteistä huolimatta löytynyt taloudellisia edellytyksiä, Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

Hankasalmen uusi koulukeskus täyttää sekä opettajien että oppilaiden toiveet – "Niin ihana, että itkettää"

Jämsän koronapotilaat eivät altistaneet muita – ovatko tartunnat peräisin ulkomailta?

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Muistokynttilät syttyivät Laukaan keskustassa, mutta poliisi ei vahvista kuolemaa – Naapurusto ihmettelee viranomaisten vaikenemista

Hinta tuli julki – näin paljon Jyväskylä maksaa yksityisille firmoille koronatesteistä

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Kommandopipoiset miehet huusivat Jyväskylässä "korona" ja alkoivat ampua naisia – myöhemmin tarina paljastui keksityksi ja tuttu poika sai tuomion

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.