Keskimaa menetti myyntiä kiristyneessä kilpailussa

Osuuskauppa Keskimaan liikevaihto pieneni 1,8 prosenttia tammi–kesäkuussa. Liikevaihtoa kertyi 282,8 miljoonaa euroa.

– Vuoden 2014 ensimmäistä puoliskoa ovat värittäneet maailmanlaajuisen taantuman pitkittyminen ja kuluttajien kokema epävarmuus. Kysynnän hiipuminen on kiristänyt kilpailua kaikilla toimialoilla niin Jyväskylässä kuin muuallakin maakunnassa. Lisäksi kesäkuun viileä sää vaikutti myyntiin negatiivisesti. Emme ole alkuvuonna yltäneet myynnin osalta tavoitteisiimme, toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo.

Keskimaa on edelleen markkinajohtaja edustamillaan toimialoilla.

Talouden yleinen kehitys on vaikuttanut kysyntään ja muuttanut myös päivittäistavarakaupan myynnin rakennetta. Asiakkaat valitsevat aiempaa edullisempia vaihtoehtoja.

Tammi–kesäkuun tulos ennen veroja ja satunnaisia eriä oli 3,1 miljoonaa euroa voitollinen. Tulos oli 0,5 miljoonaa euroa viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi. Liiketoiminnan operatiivinen tulos oli 2,8 miljoonaa euroa, jossa oli laskua 0,3 miljoonaa euroa.

Määtän mukaan Keskimaassa on edelleen tarkasteltu kaikkia kustannuseriä aiempaa kriittisemmin. Hänen mukaansa koko henkilöstön rooli arjen säästötoimien toteuttamisessa ja niiden onnistumisessa on ollut merkittävä.

Alkuvuoden noin neljän miljoonan euron investoinnit Keskimaa rahoitti kokonaan tulorahoituksella. Kuluvan vuoden investoinnit tullevat olemaan noin 15 miljoonaa euroa, kun ne edellisvuonna nousivat hieman yli 14 miljoonaan euroon. Suurimmat yksittäiset investointikohteet olivat keväällä tehdyt Kuhmoisten ja Kuokkalan S-marketien sekä Uuraisten Salen uudistukset. Verkoston kehittämisuudistukset jatkuvat myös loppuvuoden aikana.

Original Sokos Hotel Jyväshovin katutason ravintolat uudistetaan elokuussa. Keskimaan hallitus päättää syksyllä Seppälän uuden Prisman rakentamisen käynnistämisestä. Jos hanke etenee suunnitelmien mukaan, rakentamaan päästään ensi talvena. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on yli 30 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Äänekosken Arttu Mattila hyppäsi EM-pronssille, mutta mitali ei ollut perheen ensimmäinen – Jyväskylän Helander juoksi ennätyksellään estevitoseksi

John Smith -festivaali ei juuri poliisia työllistänyt – "Päästiin aika vähällä"

Festariarvio: John Smith on oikeaoppinen heavy-metal kylpyläloma

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Viihtyisä työpaikka: Lamborghinin nahka ja 16 kaiutinta pitävät rahtarit vireessä

Yritysten perustaminen vilkastui keväällä Keski-Suomessa – Uuden Ideanapin kautta syntynyt jo parikymmentä yritystä

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Teatteriarvio: Riihivuoressa ruopataan suomalaisen melankolian mutapohjaa hersyvän hauskasti

Äänekoskelainen Arttu Mattila avasi suomalaisten mitalitilin – kauden paras toi korkeuden EM-pronssin

Moottorien jylinää ja sankkoja vesisuihkuja: vielä ehdit kokemaan vauhdin hurmaa Jyväsjärvelle – katso täältä loppupäivän aikataulu ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.