Kuntaliitokset puhuttavat – Sadat kaupunkilaiset vaativat kansanäänestystä

Keuruulla pari viikkoa sitten käynnistynyt nimien kerääminen adressiin, jolla vaaditaan kansanäänestyksen järjestämistä mahdollisista kuntaliitossuunnitelmista Mänttä-Vilppulan kanssa, on edennyt rivakasti. Aloitteen liikkeelle panneet kaupunginvaltuutetut Maija Kajosmäki (sd.) ja Mika Nissinen (kesk.) kertovat koossa olevan jo noin 470 allekirjoitusta.

Kaupunginvaltuuston on otettava käsittelyyn aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämiseksi, jos sitä vaatii vähintään viisi prosenttia äänestysoikeutetuista, eli Keuruulla noin 450 kaupunkilaista. Nimien keräämisen oli tarkoitus jatkua toukokuuhun asti.

– Koska allekirjoitusten määrä jo nyt riittää aloitteen tekemiseen, ryhdymme ehkä pääsiäisen jälkeen ajamaan asiaa eteenpäin, linjaa Kajosmäki.

Seuraava vaihe on nimilistojen luovuttaminen hallituksen puheenjohtajalle Leena Laurilalle (sd.), valtuuston puheenjohtajalle Lauri Oinoselle (kesk.) ja vs. kaupunginjohtaja Tero Mäkelälle.

– Jo se, että me aloitteen alulle panijat olemme eri puolueista, kertoo, että työtä tehdään yli puoluerajojen. Olemme korostaneet, ettei aloite ole kannanotto kumpaankaan suuntaan, Kajosmäki painottaa.

Aloitetekstissäkin todetaan, että mahdollinen kuntaliitos olisi niin iso asia, että kuntalaisten mielipide siitä tulee selvittää. Kansanäänestyksen tuloksen tulisi sitoa valtuustoa moraalisesti.

Keuruun, Multian ja Mänttä-Vilppulan alueella on meneillään kuntarakennelain mukainen yhdistymisselvitys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.