Kuntaliitokset puhuttavat – Sadat kaupunkilaiset vaativat kansanäänestystä

Keuruulla pari viikkoa sitten käynnistynyt nimien kerääminen adressiin, jolla vaaditaan kansanäänestyksen järjestämistä mahdollisista kuntaliitossuunnitelmista Mänttä-Vilppulan kanssa, on edennyt rivakasti. Aloitteen liikkeelle panneet kaupunginvaltuutetut Maija Kajosmäki (sd.) ja Mika Nissinen (kesk.) kertovat koossa olevan jo noin 470 allekirjoitusta.

Kaupunginvaltuuston on otettava käsittelyyn aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämiseksi, jos sitä vaatii vähintään viisi prosenttia äänestysoikeutetuista, eli Keuruulla noin 450 kaupunkilaista. Nimien keräämisen oli tarkoitus jatkua toukokuuhun asti.

– Koska allekirjoitusten määrä jo nyt riittää aloitteen tekemiseen, ryhdymme ehkä pääsiäisen jälkeen ajamaan asiaa eteenpäin, linjaa Kajosmäki.

Seuraava vaihe on nimilistojen luovuttaminen hallituksen puheenjohtajalle Leena Laurilalle (sd.), valtuuston puheenjohtajalle Lauri Oinoselle (kesk.) ja vs. kaupunginjohtaja Tero Mäkelälle.

– Jo se, että me aloitteen alulle panijat olemme eri puolueista, kertoo, että työtä tehdään yli puoluerajojen. Olemme korostaneet, ettei aloite ole kannanotto kumpaankaan suuntaan, Kajosmäki painottaa.

Aloitetekstissäkin todetaan, että mahdollinen kuntaliitos olisi niin iso asia, että kuntalaisten mielipide siitä tulee selvittää. Kansanäänestyksen tuloksen tulisi sitoa valtuustoa moraalisesti.

Keuruun, Multian ja Mänttä-Vilppulan alueella on meneillään kuntarakennelain mukainen yhdistymisselvitys.

Uusimmat

Keski-Suomi

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Tuttu jatkoaikaratkaisija taas vauhdissa, JYP alkaa betonoida pudotuspelipaikkaansa – katso maalit videolta

Aikuisurheilu on yhteisöllisyyttä yli seurarajojen, vakuuttaa JKU:n Anne Virtanen – Jyväskylän Hipposhallissa mitellään SM-mitaleista

Tiukasti puolustanut JPS tasoitti välierien otteluvoitot

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Harju Open keräsi lumilautailijat Jyväskylän ytimeen – katso kuvasarja päivän meiningistä

Lumilautailijat kisaavat Jyväskylän Harjun herruudesta – seuraa suoraa lähetystä tästä

Kaikuluotain paljastaa pilkkijälle parhaat ottipaikat – "Ei mikään turhake", jyväskyläläinen Niilo Reili sanoo

Keski-Suomen yritykset saivat kerrankin kunnon potin tuotekehitysrahoituksesta – uudenlaiset tekstiilikuidut toivat mukavasti rahaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.