Keuruulaisen videobloggaajan videot keräävät jopa 300 000 katsojaa

Nimimerkistä mmiisas tunnettu YouTube-julkkiksen, keuruulaisen Miisa Rotola-Pukkilan, 19, Youtube-videot keräävät satoja tuhansia katsojia. Keuruulaisen suosituimmalla videolla on jo yli 300 000 näyttökertaa. Yle X:n mukaan Youtuben tilaajamäärillä mitattuna Rotola-Pukkila on Suomen viidenneksi suosituin videobloggaaja. Hänen videokanavallaan on yli 95 000 tilaajaa.

– Mä en ikinä ajatellut, kun rupesin tekemään puolitoista vuotta sitten näitä videoita, että sinne ruudun toiselle puolelle tulisi noin suuri seuraajakunta. Mä oon ihan tavallinen tyttö. Jostain syystä te katsotte näitä videoita, ja mä haluan tietää, että miksi, hän pohtii yhdellä videoistaan.

Rotola-Pukkila oli ehdolla Vuoden naisvloggaajaksi eli video­bloggaajaksi. Tube awards -palkinnot jaettiin lauantaina Helsingissä Hartwall Areenalla pidettävässä Tubecon-tapahtumassa, joka kokosi tuhansia YouTuben sisällöntekijöitä, faneja ja artisteja. Tittelin vei kuitenkin lopulta Lappeenrannan kotipaikakseen kertova Laura Nikkilä, joka videobloggaa nimellä lauralaura.

Rotola-Pukkila aloitti bloggaamisen kesällä 2011. Even angels will fall -blogissaan hän kertoo omasta elämästään sekä muodista, luonnosta ja ystävistään. Blogikirjoittamisen myötä kiinnostus kasvoi myös videobloggaamiseen.

Tänä kesänä Rotola-Pukkila on toimittanut blogeja myös Keuruun kaupungin YouTube-kanavalla. Näissä videoissa hän on pyrkinyt katselemaan kotikaupunkiaan ulkopuolisen silmin ja taltioimaan näkemäänsä ja kokemaansa.

Rotola-Pukkila pääsi keväällä ylioppilaaksi Keuruun lukiosta. Bloggauksen lisäksi hän harrastaa ratsastusta.

Tubecon-tapahtuman taustalla oli yli sata nuorta YouTuben sisällöntuottajaa sekä Not Guilty ja KLOK. Muun muassa europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) sai kannustuspalkinnon kevään eurovaalikampanjansa videoblogeista.

Rotola-Pukkilan videoita pääset katsomaan tästä.