Keuruun ampumakeskuksen hanketta selvitetään

Keski-Suomen ely-keskus on myöntänyt Keuruun ampumaurheilukeskuksen esiselvitykseen 80000 euroa. Hanketta puuhaavat seitsemän yhdistystä laittavat itse likoon yhteensä 10000 euroa.

Tarkoituksena on selvittää keskuksen kannattavuuslaskelmat sekä toteuttamismahdollisuudet ampumaratojen, sisäampumaratojen sekä majoitus- ja huoltotilojen osalta.

Hankkeen vetäjä Otso Heikkinen kertoo pyrkimyksenä olevan, että selvityksen tekijä olisi kilpailutettu syyskuun alkuun mennessä ja valmis esiselvitys käsissä alkuvuodesta. Pioneerirykmentti lakkaa ensi vuoden lopussa.

–Lähtökohta on, että pilaantuneet maa-ainekset vaihdetaan myös ampumaradoilla, eli emme halua niistä taakkaa itsellemme. Ympäristölupa sitten sanoo, millä tavalla tämä pitää tehdä. Yritämme päästä sellaiseen ratkaisuun, että maamassat voitaisiin hyödyntää melurakenteissa, joista ne siirrettäisiin 10–30 vuoden päästä puhdistettavaksi, kun tarjolla olisi nykyistä parempi tekniikka. Näin voitaisiin säästää yhteiskunnan rahoja, sillä työ on miljoonien eurojen arvoinen ja kohteita Puolustusvoimilla useita.

Ampumaurheilukeskuksen kustannusarvio vaihtelee viidestä kymmeneen miljoonaan euroon. Koko laajuudessaan se olisi suunnitelmien mukaan valmis vuonna 2025.

Uusimmat

Keski-Suomi

Juoksijalegenda Martti Vainio on vihdoinkin valmis hellittämään – mutta ei lopettamaan

Tekoälystä lisää mukavuutta asumiseen – Jyväskylässä kehitetty järjestelmä voi säätää asunnon lämpötilan normaaliksi ennen kuin asukas huomaakaan kylmää tai kuumaa

Konserttiarvio: Popparissa kuultiin rautalankaa Kallion kaduilta ja kitarasooloja riskirajoilla

Jyväskylässä alkaa tänään 50 nuorisoteatterin jättifestivaali – esityksiin on vapaa pääsy

Jyväskyläläiset kisaturistit Vesku, 43, ja Jere, 44, näkivät Leijonien upean Ruotsi-voiton lähietäisyydeltä: "Kyllä siinä vähän kyynel tirahti"

Saarijärven seurakunnan veroprosentti pysyy ennallaan – viime vuoden tilinpäätös oli miinuksella

Teuvo Hakkaraiselle jälleen mahdollisuus kaupunginvaltuutetun tehtävän hoitoon Viitasaarella

Työmaajättiläinen Nelostiellä kasvaa – sadat ihmiset rakentavat 139 miljoonan euron moottoritietä, johon kuuluu muun muassa 29 siltaa

Tältä näyttää Jyväskylän uusi tori Asema-aukiolla – katso maistiaiset 3D-videolta

Kuinka kiittää opettajaa kesäloman kynnyksellä? – Kiitos hyvästä työstä sisältää teoriassa riskin lahjonnasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.