Keuruun ampumakeskuksen hanketta selvitetään

Keski-Suomen ely-keskus on myöntänyt Keuruun ampumaurheilukeskuksen esiselvitykseen 80000 euroa. Hanketta puuhaavat seitsemän yhdistystä laittavat itse likoon yhteensä 10000 euroa.

Tarkoituksena on selvittää keskuksen kannattavuuslaskelmat sekä toteuttamismahdollisuudet ampumaratojen, sisäampumaratojen sekä majoitus- ja huoltotilojen osalta.

Hankkeen vetäjä Otso Heikkinen kertoo pyrkimyksenä olevan, että selvityksen tekijä olisi kilpailutettu syyskuun alkuun mennessä ja valmis esiselvitys käsissä alkuvuodesta. Pioneerirykmentti lakkaa ensi vuoden lopussa.

–Lähtökohta on, että pilaantuneet maa-ainekset vaihdetaan myös ampumaradoilla, eli emme halua niistä taakkaa itsellemme. Ympäristölupa sitten sanoo, millä tavalla tämä pitää tehdä. Yritämme päästä sellaiseen ratkaisuun, että maamassat voitaisiin hyödyntää melurakenteissa, joista ne siirrettäisiin 10–30 vuoden päästä puhdistettavaksi, kun tarjolla olisi nykyistä parempi tekniikka. Näin voitaisiin säästää yhteiskunnan rahoja, sillä työ on miljoonien eurojen arvoinen ja kohteita Puolustusvoimilla useita.

Ampumaurheilukeskuksen kustannusarvio vaihtelee viidestä kymmeneen miljoonaan euroon. Koko laajuudessaan se olisi suunnitelmien mukaan valmis vuonna 2025.