Keuruun ampumakeskuksen hanketta selvitetään

Keski-Suomen ely-keskus on myöntänyt Keuruun ampumaurheilukeskuksen esiselvitykseen 80000 euroa. Hanketta puuhaavat seitsemän yhdistystä laittavat itse likoon yhteensä 10000 euroa.

Tarkoituksena on selvittää keskuksen kannattavuuslaskelmat sekä toteuttamismahdollisuudet ampumaratojen, sisäampumaratojen sekä majoitus- ja huoltotilojen osalta.

Hankkeen vetäjä Otso Heikkinen kertoo pyrkimyksenä olevan, että selvityksen tekijä olisi kilpailutettu syyskuun alkuun mennessä ja valmis esiselvitys käsissä alkuvuodesta. Pioneerirykmentti lakkaa ensi vuoden lopussa.

–Lähtökohta on, että pilaantuneet maa-ainekset vaihdetaan myös ampumaradoilla, eli emme halua niistä taakkaa itsellemme. Ympäristölupa sitten sanoo, millä tavalla tämä pitää tehdä. Yritämme päästä sellaiseen ratkaisuun, että maamassat voitaisiin hyödyntää melurakenteissa, joista ne siirrettäisiin 10–30 vuoden päästä puhdistettavaksi, kun tarjolla olisi nykyistä parempi tekniikka. Näin voitaisiin säästää yhteiskunnan rahoja, sillä työ on miljoonien eurojen arvoinen ja kohteita Puolustusvoimilla useita.

Ampumaurheilukeskuksen kustannusarvio vaihtelee viidestä kymmeneen miljoonaan euroon. Koko laajuudessaan se olisi suunnitelmien mukaan valmis vuonna 2025.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Petri Honkonen kritisoi Helsingin kaupunkikehitystä: "Sulkeeko Helsinki silmänsä Malmin rakentamisen päästöiltä?"

JJK kutsuu jyväskyläläiset pohtimaan seuransa tulevaisuutta

Tienhoitoautoja Jyväskylässä valmistaja Arctic Machine myytiin Sveitsiin

Tuulivoimakaavan oikaisuvaatimukset nurin Kannonkoskella

Viikonlopun sateet nostivat vedenkorkeudet ennätyslukemiin – Päijänne ja Keitele tulvivat jo kuin keväällä konsanaan

Golfin tasoitussysteemi muuttuu – WHS on keskiarvojärjestelmä, jolle kelpaa yhdeksän reiän tuloskin

Konkurssiin hakeutuneen pesäpalloseura Jyväskylän Kirin kotisivut valtasi hämärä taho – Kiri-Junioreiden puheenjohtaja: "Ei liity millään tavalla meidän toimintaan"

Nämä tekijät saavat lykkäämään lasten hankintaa – Jyväskylän yliopiston tutkija haastatteli nuoria naisia ja teki uuden havainnon syntyvyyskriisistä

Laukaa kaavoitti tontteja Leppävedelle: ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulee 13 omakotitonttia

Syyttäjä vaatii miehelle ja naiselle vankeusrangaistusta lukuisten koirien, lampaiden ja hevosten kaltoinkohtelusta Konnevedellä – "Chihuahua Fanni laitettiin kuolemaan laatikkoon"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.