Kirjastopuukotuksesta etsitty mies yhä karkuteillä

Jyväskylän kaupunginkirjaston "kirjastopuukotuksesta" epäiltynä olevista kolmesta miehestä yksi on edelleen karkuteillä. Miehen henkilöllisyys on selvillä ja poliisin mukaan miestä on toistuvasti tavoiteltu tuloksetta useista eri osoitteista. Mies on etsintäkuulutettu.

Mies asui tapahtuma-aikaan, 30. tammikuuta Oulussa. Poliisi kehottaa, että pakosalla oleva etsintäkuulutettu voi edelleen halutessaan ottaa itse yhteyttä lähimpään poliisiin, jotta myös häntä voidaan kuulustella.

Siirrettiin syyteharkintaan tänään

Kirjastopuukotustapausta tutkittaessa paljastui yli 300 henkilöä koskeva henkilörekisteririkos. Henkilörekisteririkoksesta epäilty 27-vuotias mies oli kerännyt, ryhmitellyt ja tallentanut muistitikulleen henkilöiden valokuvat ja arkaluonteisina pidettäviä henkilötietoja. Tiedot koskevat ihmisten yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta.

Henkilörekisteririkos on tänään torstaina siirretty syyteharkintaan. Puukotustapauksen keskeneräinen tukinta saattaa kuitenkin viivästyttää syyteharkinnan valmistumista.

Myös 17-vuotiaan tiedustelua tutkitaan

Henkilörekisteririkoksesta epäilty mies kuuluu kolmikkoon, joka pyrki tammikuun 30. päivä Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettyyn Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen. Välikohtauksessa ovella seisoneita kahta miestä pahoinpideltiin ja heidän avukseen tullut kolmas mies sai teräaseesta iskun ylävartaloonsa.

Poliisi tutkii tapausta kolmikon osalta poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä ja pahoinpitelyinä.

Myös ovimiesten menettelyä kolmikon poistumisvaiheessa on tutkittu pahoinpitelyinä.

Sisälle pyrkineestä kolmen miehen seurueesta kaksi jyväskyläläismiestä ovat omalta osaltaan selvittäneet tapahtumat. Esitutkinnan perusteella itse välikohtaukseen ei liittynyt muita henkilöitä, mutta paikalla olleen 17-vuotiaan nuoren miehen toimia tilaisuudessa tutkitaan yhä. 17-vuotiaan ennen välikohtausta tekemä tiedustelu tulee aikanaan siirtymään syyteharkintaan avunantona tutkittavana oleviin rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirjastopuukotuksesta epäilty listasi nimet erikoisiin ryhmiin

Poliisi: Puukotusepäilty piti laitonta rekisteriä

Kirjastopuukotukseen liittyy myös henkilötietorikos - yli 300 kohteena

Kirjastopuukotuksesta etsintäkuulutetun kuvaa ei julkaista

Jyväskylän kirjastopuukotuksen yksi epäilty vangittu

Sisäministeri Räsänen kirjastopuukotuksesta: "Erittäin valitettavaa"

Poliisi ottanut kiinni kirjastopuukotuksesta epäiltyjä

Puukotus kirjastolla noteerattiin myös ulkomailla

Vasemmistoliiton kansanedustaja: "Nämä eivät ole enää yksittäistapauksia"

Vahtimestari teki ilmoituksen jo ennen välikohtausta

Uusimmat

Keski-Suomi

Ohikulkija havahtui outoon kopinaan – pörröinen roskisdyykkari vaati pelastuslaitoksen paikalle Keuruulla

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Laskuvarjohyppääjän ei tarvitse olla hurjapää – laukaalainen Reetta Vähä-Ruka, 36, hyppäsi tandemhypyn "vähän vahingossa"

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Fyysikko, opettaja, ultrajuoksija, harrastajanäyttelijä Kari Elorannalle teatteri on elämää suurempi asia, mutta kaikkein ylpein hän on vuosistaan mattokauppiaana

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Pesäpalloväki on iloinen Jyväskylän Kiri-hankkeesta – "Kukaan pelaaja, joiden kanssa olemme keskustelleet, ei ole sanonut ei"

27 hiehoa yhä karkuteillä Leivonmäen kansallispuistossa – hiekkamontulle saarrettu lauma pääsi jälleen karkuun

Jyväskyläläisten Anniinan ja Jarkon vesibussista rakennettu kesäkoti on Suomen kolmanneksi kaunein mökki

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.